Csokoládés mentafagylalt

After eight utánzat, csak épp a fagyizókban kaphatóknál sokkal jobb. Mentát bárhol kapunk hozzá, de ültethetünk is, csak naponta háromszor kell locsolni, egy hét alatt simán a kétszeresére nő.

A recept a Kifőztük júliusi számában is megjelent.


Hozzávalók:

500 ml tejszín
30 g étkezési keményítő
100 g cukor
200 ml tej
1 nagy csokor friss menta
50 g étcsokoládé
1 teáskanál matcha teapor (elhagyható) 

A mentát 3 dl tejszínnel összeforraljuk, állni hagyjuk néhány órán át. A mentát kiszedjük, hozzáadunk 1 dl tejet, felforraljuk. Közben a maradék tejet simára keverjük a cukorral, a matcha teával és a keményítővel. A forró, tejszínes tejhez keverjük a keményítős folyadékot, sűrű pudingot főzünk belőle, alaposan lehűtjük.

A maradék 2 dl tejszínt habbá verjük, az átkevert pudingba forgatjuk. A fagylaltalapot 30 percre fagylaltgépbe tesszük, készre kevertetjük a géppel. Ha kész, olvasztott csokoládéval dobozba rétegezzük, fogyasztásig fagyasztóba tesszük. Tálalás előtt 20 perccel vegyük ki a fagyasztóból!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések