Csokoládés mentafagylalt
After eight utánzat, csak épp a fagyizókban kaphatóknál sokkal jobb. Mentát bárhol kapunk hozzá, de ültethetünk is, csak naponta háromszor kell locsolni, egy hét alatt simán a kétszeresére nő.
A recept a Kifőztük júliusi számában is megjelent.
Hozzávalók:
500 ml tejszín
30 g étkezési keményítő
100 g cukor
200 ml tej
1 nagy csokor friss menta
50 g étcsokoládé
A
mentát 3 dl tejszínnel összeforraljuk, állni hagyjuk néhány órán át. A
mentát kiszedjük, hozzáadunk 1 dl tejet, felforraljuk. Közben a maradék
tejet simára keverjük a cukorral, a matcha teával és a keményítővel. A
forró, tejszínes tejhez keverjük a keményítős folyadékot, sűrű pudingot
főzünk belőle, alaposan lehűtjük.
A maradék 2 dl tejszínt habbá verjük, az átkevert pudingba forgatjuk. A fagylaltalapot 30 percre fagylaltgépbe tesszük, készre kevertetjük a géppel. Ha kész, olvasztott csokoládéval dobozba rétegezzük, fogyasztásig fagyasztóba tesszük. Tálalás előtt 20 perccel vegyük ki a fagyasztóból!
A recept a Kifőztük júliusi számában is megjelent.
Hozzávalók:
500 ml tejszín
30 g étkezési keményítő
100 g cukor
200 ml tej
1 nagy csokor friss menta
50 g étcsokoládé
1 teáskanál matcha teapor (elhagyható)
A maradék 2 dl tejszínt habbá verjük, az átkevert pudingba forgatjuk. A fagylaltalapot 30 percre fagylaltgépbe tesszük, készre kevertetjük a géppel. Ha kész, olvasztott csokoládéval dobozba rétegezzük, fogyasztásig fagyasztóba tesszük. Tálalás előtt 20 perccel vegyük ki a fagyasztóból!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése