Kapros galuska
Minimál recept, gyerekkori kedvenc. Ez, meg a krumplifőzelék. Bármikor elcseréltem volna ilyenre a rántott húst. Szóval király. Így magában is, de akár köretnek is. Húsimádók pirítsanak alá szalonnát, a zsírban forgassák meg a galuskát.
A recept a Kifőztük júliusi számában is megjelent.
Hozzávalók (személyenként):
A recept a Kifőztük júliusi számában is megjelent.
Hozzávalók (személyenként):
2 tojás
80-100 g liszt
egy kisebb csokor kapor
só
2 evőkanál tejföl
A
tojásokat elhabarjuk a sóval, belekeverjük a felaprított kaprot.
Összedolgozzuk annyi liszttel, hogy nyúlós galuskatésztát kapjunk. Egy
nagy fazékban sós vizet forralunk, galuskaszaggatóval beleszaggatjuk.
Addig főzzük, míg feljönnek a galuskák a víz tetejére, leszűrjük,
tejföllel tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése