Kókusztejes szederfagylalt
Még lesz néhány fagyi tavalyról, amit jól eltettem az idei szezonra. Nagy kedvencek voltak, ezért nem a süllyesztőbe kerültek, hanem türelmesen kivárták a nyarat.
A recept a Kifőztük júniusi számában is megjelent.
500 g szeder
150 g cukor
1 kezeletlen citrom
4 dl kókusztej
1 dl víz
50 g étkezési keményítő
A szedret a cukorral, a reszelt citromhéjjal és a citrom levével sűrűre főzzük 15 perc alatt, szitán átpasszírozzuk. A keményítőt simára keverjük a vízzel. A kókusztejet felforraljuk, belekeverjük a keményítős folyadékot, sűrűre főzzük. A kókuszos alapba keverjük a szederszószt, nagyon hidegre hűtjük. Fagylaltgéppel 30 perc alatt készre kevertetjük a krémet.
Tipp: fagylaltgép hiányában műanyag dobozba tesszük az alapot, és 30 percenként átkeverjük botmixerrel. Ezt addig ismételjük, amíg elérjük a kívánt állagot (5-6-szor). Az így készített fagylalt azonban kevésbé lesz krémes!
A recept a Kifőztük júniusi számában is megjelent.
Hozzávalók:
500 g szeder
150 g cukor
1 kezeletlen citrom
4 dl kókusztej
1 dl víz
50 g étkezési keményítő
A szedret a cukorral, a reszelt citromhéjjal és a citrom levével sűrűre főzzük 15 perc alatt, szitán átpasszírozzuk. A keményítőt simára keverjük a vízzel. A kókusztejet felforraljuk, belekeverjük a keményítős folyadékot, sűrűre főzzük. A kókuszos alapba keverjük a szederszószt, nagyon hidegre hűtjük. Fagylaltgéppel 30 perc alatt készre kevertetjük a krémet.
Tipp: fagylaltgép hiányában műanyag dobozba tesszük az alapot, és 30 percenként átkeverjük botmixerrel. Ezt addig ismételjük, amíg elérjük a kívánt állagot (5-6-szor). Az így készített fagylalt azonban kevésbé lesz krémes!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése