2014. június 2., hétfő

Kakaós sajttorta eperrel

Ez egy olyan, de olyan tuti sajttorta, hogy nem igaz. Nem nevezhetem csokoládésnak, hiszen az nincs benne, csak kakaó. Mégis újabban ez a kedvenc tortakrémem, annyira finom, telt íze van. Az eper vagy málna díszítés pedig igazán nyáriassá varázsolja. De mi legjobb? Természetesen az, hogy nem kell sütni!

Recept a Kifőztük áprilisi számában is megjelent, és csak felkerült ide is.


Hozzávalók (18 cm-es átmérőjű tortaformához):

120 g zabkeksz
60 g vaj
500 g mascarpone
2 dl hideg, magas zsírtartalmú tejszín
150 g porcukor
50 g cukrozatlan kakaópor
fél rúd vanília kikapart magjai
250 g eper


A zabkekszet porrá őröljük, összekeverjük az olvasztott vajjal. Egy tányérra tortakarikát állítunk, az aljába egyenletesen belenyomkodjuk a kekszes masszát, hűtőbe tesszük.

A hideg tejszínt egy evőkanál porcukorral kemény habbá verjük. A maradék porcukrot, a kakaóport és a vaníliát simára keverjük a krémsajttal. Óvatosan beleforgatjuk a felvert tejszínt is 2-3 részletben.

A krémet eloszlatjuk a kekszalapon, legalább 2 órára hűtőbe tesszük.

A tortakarikát óvatosan leválasztjuk (ha szükséges, körbevágjuk benne a tortát), eperrel megszórva tálaljuk.

4 megjegyzés:

  1. Gyönyörűséges fotóval, nagyon nagyon finom torta :-) De jó lenne egy kis szelet belőle :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jajj, csak tudod a választ. :) A márciusban készült torta amúgy sem lenne már túl életképes. :) vagy épp túlságosan is...

      Törlés