Epres túrótorta (a sokadik)
Tényleg rengeteg epres túrótorta van már a blogon, de mit lehet tenni, imádjuk. Egy pici finomítás az előzőekhez képest, hogy ez mandulás piskótával készült, ami állati jól magába szívja a vékony rétek eperdzsemet...
Recept a Kifőztük áprilisi számában is!
Hozzávalók (18 cm-es átmérőjű tortához)
a piskótához:
3 nagy tojás
75 g cukor
30 g liszt
30 g étkezési keményítő
30 g őrölt mandula
a krémhez:
250 g mascarpone
250 g túró
100 g porcukor
1/2 rúd vanília kikapart magjai
1 kezeletlen citrom finomra reszelt héja
100 g eperdzsem
a díszítés:
150 ml hideg tejszín
1 ek. porcukor (lehet vaníliás)
További túrótortákat találtok az alábbi linkeken:
Narancsos túrótorta
Sült túrótorta
Pisztáciás túrótorta
Egy másik epres túrótorta, a krémben is eper van
Gyümölcsös túrótorta
Málnás túrótorta sütés nélkül
Áfonyás túrótorta
Ha tetszett, szeresd az oldalt a facebookon is!
Recept a Kifőztük áprilisi számában is!
Hozzávalók (18 cm-es átmérőjű tortához)
a piskótához:
3 nagy tojás
75 g cukor
30 g liszt
30 g étkezési keményítő
30 g őrölt mandula
egy csipet só
250 g mascarpone
250 g túró
100 g porcukor
1/2 rúd vanília kikapart magjai
1 kezeletlen citrom finomra reszelt héja
100 g eperdzsem
a díszítés:
150 ml hideg tejszín
1 ek. porcukor (lehet vaníliás)
egy marék friss eper
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből, sóból és a cukorból kemény
habot verünk. Hozzáadjuk a villával elhabart tojássárgájákat, összeforgatjuk. Beleszitáljuk a
keményítőt, a mandulát és a lisztet. Laza mozdulatokkal egyneművé keverjük, vigyázva, hogy a hab
ne törjön nagyon össze. Elegyengetjük a masszát egy sütőpapírral bélelt aljú, 18 cm-es tortaformában.170 fokos sütőben
15-17 perc alatt készre sütjük a piskótát. (Végezzünk tűpróbát!)
Amíg sül a piskóta, összeállítjuk a krémet. A túrót, a krémsajtot, a vaníliát és a citromhéjat a porcukorral simára keverjük.
A kihűlt piskótát három részre vágjuk. Közben megtisztítjuk a tortaformát. Egy lapot visszahelyezünk a formába, megkenjük lekvárral, egyenletesen eloszlatjuk rajta a túrókrém felét. Jöhet rá a középső lap, lekvár, a krém másik fele, végül lezárjuk a tortát a legszebb lappal. Hűtőbe tesszük a formát legalább egy órára. Leválasztjuk a tortakarikát, a tejszínt kemény habbá verjük a porcukorral és vékonyan körülkenjük a tortát. A tetejét tálalás előtt friss eperrel díszítjük.
Amíg sül a piskóta, összeállítjuk a krémet. A túrót, a krémsajtot, a vaníliát és a citromhéjat a porcukorral simára keverjük.
A kihűlt piskótát három részre vágjuk. Közben megtisztítjuk a tortaformát. Egy lapot visszahelyezünk a formába, megkenjük lekvárral, egyenletesen eloszlatjuk rajta a túrókrém felét. Jöhet rá a középső lap, lekvár, a krém másik fele, végül lezárjuk a tortát a legszebb lappal. Hűtőbe tesszük a formát legalább egy órára. Leválasztjuk a tortakarikát, a tejszínt kemény habbá verjük a porcukorral és vékonyan körülkenjük a tortát. A tetejét tálalás előtt friss eperrel díszítjük.
További túrótortákat találtok az alábbi linkeken:
Narancsos túrótorta
Sült túrótorta
Pisztáciás túrótorta
Egy másik epres túrótorta, a krémben is eper van
Gyümölcsös túrótorta
Málnás túrótorta sütés nélkül
Áfonyás túrótorta
Ha tetszett, szeresd az oldalt a facebookon is!
Micsoda kompozíció! :)
VálaszTörlésGyönyörű!!!
VálaszTörlés