Sajtos-sonkás muffin
Húsvét előtt hangolódásképp vagy utána maradékhasznosításként egyaránt jó.
Recept a Kifőztük áprilisi számában is!
100 g vaj
2 tojás
100 g érlelt sonka
80-100 g parmezán sajt
125 g liszt
1 teáskanál sütőpor
egy csipet só
Az olvasztott vajat elkeverjük a reszelt sajttal, a felaprított sonkával és a tojásokkal. Beleszitáljuk a száraz hozzávalókat is, és néhány mozdulattal összevegyítjük. A tésztát papírkapszlikba adagoljuk. 170 fokra előmelegített sütőben 18-20 perc alatt készre sütjük.
Recept a Kifőztük áprilisi számában is!
Hozzávalók (8-10 darabhoz):
100 g vaj
2 tojás
100 g érlelt sonka
80-100 g parmezán sajt
125 g liszt
1 teáskanál sütőpor
egy csipet só
Az olvasztott vajat elkeverjük a reszelt sajttal, a felaprított sonkával és a tojásokkal. Beleszitáljuk a száraz hozzávalókat is, és néhány mozdulattal összevegyítjük. A tésztát papírkapszlikba adagoljuk. 170 fokra előmelegített sütőben 18-20 perc alatt készre sütjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése