Egyszerű vaníliatorta és köszöntő köszönő
Ismerős az érzés, amikor valamit alaposan megterveztek, kitaláljátok, milyen esz, majd semmi nem jön össze? Szóval, valami ilyesmit terveztem, finom, mogyorós krémmel, gyönyörű macaronokkal. No, mondanom sem kell, hogy a krémben valamit elszúrtam és nem dermedt meg, a macaronokat elrontottam, szóval maradt a piskótám és egy nagy halom krémsajt.Sőt két piskótám is. :) Így két finom torta lett végül, még a legfinnyásabb gyerkőcök is olvadtak tőle.
Én ezzel a tortával szeretném megvendégelni azokat a tündéri bloggerinákat, akik a minap megleptek engem és még két kismama bloggerinát egy virtuális baby showerrel. :) Nagyon-nagyon köszönöm Nektek, olyan kedves volt ez Tőletek! A facebookon mutatom majd, milyen csodás dolgokkal leptek meg minket a lányok!
3 nagy tojás
75 g cukor
30 g liszt
22 g étkezési keményítő
15 g cukrozatlan kakaópor
Hogy mi is a babaköszöntő? Beszéljen helyettem Anikó:
"
Ami http://www. colorsinthekitchen.com/
vaniliaakonyhaban.blogspot.co. uk/
Én ezzel a tortával szeretném megvendégelni azokat a tündéri bloggerinákat, akik a minap megleptek engem és még két kismama bloggerinát egy virtuális baby showerrel. :) Nagyon-nagyon köszönöm Nektek, olyan kedves volt ez Tőletek! A facebookon mutatom majd, milyen csodás dolgokkal leptek meg minket a lányok!
Hozzávalók a kakaós piskótához (18 cm-es formához, Ladurée-féle, a receptért köszönet Noéminek):
3 nagy tojás
75 g cukor
30 g liszt
22 g étkezési keményítő
15 g cukrozatlan kakaópor
1 kezeletlen narancs lereszelt héja
egy csipet só
Hozzávalók a krémhez:
375 g mascarpone
100 ml hideg tejszín
100 g porcukor
1 rúd vanília kikapart magjai
1 tk. vanília-kivonat
opcionális: 15-20 csepp narancs-kivonat, reszelt narancshéj
csokoládéreszelék
A tojásokat szétválasztom, a fehérjéből, sóból és a cukorból kemény
habot verek. Hozzáadom a tojások sárgáját, beleszitálom a kakaót, a
keményítőt és a lisztet. Lazán egyneművé keverem, vigyázva, hogy a hab
ne törjön nagyon össze. Elegyengetem a 18 cm-es tortaformában (az alját sütőpapírral kibélelem), 170 fokos sütőben
15-17 perc alatt készre sütöm. (Végezzünk tűpróbát!)
Amíg a piskóta sül, elkészítem a krémet. A krémhez
robotgéppel kemény habbá verem a hideg habtejszínt. Összekeverem a krémsajtot, a cukrot, a vaníliát, a narancshéjat és a narancs-kivonatot, végül
óvatosan beleforgatom a felvert tejszínt, hűtőbe teszem.
A kihűlt piskótát három részre vágom, megtisztítom a tortagyűrűt és egy
lapot (lehetőleg a tetejét) az aljába teszek. Rákanalazom a krém
harmadát, jöhet a középső lap, krém, végül a legszebb tortalap. 2-3 órán át pihenhet a torta a hűtőben. Végül a maradék krémmel megkenem a tortát, csokireszelékkel vagy pirított mandulával díszítem.
"
A
gasztroblogok és bloggerek világa érdekes környezet. Az ember ismerni
vél olyan embereket, akik hasonló indíttatásból hódolnak közös
hobbijuknak, az ételek és italok szeretetének. Nap mint nap írkálunk
ilyen-olyan recepteket, készítünk róla kívánnivaló fotókat és közben
adunk magunkból némi személyeset is.
Például azt, hogy gyermeket vár valaki vagy valakik. Amikor
olvastam, hogy Ti, akiket nap mint nap olvasgatok kisbabát szültetetek,
arra gondoltam hogy mivel is tudnék gratulálni. Mi az ami méltó ehhez az
örömteli pillanathoz? Hiszen egy szülés során nem csak egy baba
születik meg, de egy nő is Anyává válik! Különösen az első gyermeknél.
De nem más ez a másodiknál sem, mert a rutin persze kialakul, de két
egyforma gyerek nincs, még ha testvérekről is van szó.
Amerikában már egy ideje bevett szokás az,
hogy ha gasztrobloggernek kisbabája születik virtuális baby shower-t
rendeznek. Így arra gondoltam, mi lenne ha Ti is kapnátok ezúttal tőlünk
valami hasonlót? Tőlünk, mivel a Virtuális Babaköszöntőhöz segítséget is hívtam további bloggerek személyében, akik örömmel segítettek!
Ők azok!!!
Frau Paprika, alias Anikó http://imbisz.blogspot. co.uk/
Kriszta http://
és jómagam http://coffeinmentes. blogspot.co.uk/
A mai napon felkerülnek a blogjainkra olyan receptek, amelyekben kifejezetten Nektek készítettünk valamit.
Valamit, ami ha ma elindulnánk Hozzátok megnézni a kisbabáitokat, benne
lapulna a csomagunkban.... egészséges, szoptatáskor is fogyasztható
ételeket válogattunk Nektek, reméljük tetszeni fognak!
Így kívánunk a kisbabáknak és Nektek Anyukáknak jó egészséget, és sok-sok tejet!
Jó olvasást! Fogadjátok szeretettel a recepteket, sokat töprengtünk rajtuk.....
Üdvözlettel,
Anikó "
Van úgy hogy nem minden sikerül, de ettől függetlenül nagyon szép és finom tortát készítettél! Erről a babalátogatós bejegyzésről a napokban értesültem én is és nagyon szép és jó gesztusnak tartom!
VálaszTörlésUgye, milyen tündéri dolog? Nagyon-nagyon jól esett! :)
TörlésGyönyörű lett mindkét torta! Talán nem is baj, hogy ez lett belőle, majd legközelebb sikerül megvalósítani az eredeti ötletet is :)
VálaszTörlésIgen, igen, azóta sikerült valami olyasmit is létrehozni :) De tudod, ez így van, amikor kellene, tutira nem sikerül. :)
TörlésKöszönöm a "köszöntő-köszönést"! Csodás a tortád, mint minden, ami a kezed közül kikerül! Örülök, ha meglepődtél ;)
VálaszTörlésDe drága vagy! De ezt tudjuk. :)))
Törlés