Brokkoli krémleves
Imádom, imádom, imádom!!!! Minden héten tudnám enni, megjegyzem, eszem is. :) Kell még ehhez egyáltalán bármit is hozzáfűzni? Tessék hozzá elkészíteni az olívás-sajtos tekercseket, nem bánjátok meg, anyukám garantálja. :)
A recept megtalálható a Kifőztük magazin októberi számában.
500 g brokkoli
200 ml főzőtejszín
2 bio zöldségleves kocka - DM alnatura
1 ek. olívaolaj
1 ek. vaj
Az olajat és a vajat felmelegítjük, a brokkolirózsákat és a felkarikázott újhagymát átforgatjuk benne. Felöntjük vízzel, hozzáadjuk a leveskockákat, 15 perc alatt puhára főzzük a brokkolit. Levesszük a tűzről a levest, összeturmixoljuk, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tejszínt. Végül visszatesszük a tűzre, és felforraljuk.
A recept megtalálható a Kifőztük magazin októberi számában.
Hozzávalók:
500 g brokkoli
2-3 szál újhagyma
800 ml vízAz olajat és a vajat felmelegítjük, a brokkolirózsákat és a felkarikázott újhagymát átforgatjuk benne. Felöntjük vízzel, hozzáadjuk a leveskockákat, 15 perc alatt puhára főzzük a brokkolit. Levesszük a tűzről a levest, összeturmixoljuk, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tejszínt. Végül visszatesszük a tűzre, és felforraljuk.
Én is így készítem, az újhagymát leszámítva :) Nagy kedvenc :)
VálaszTörlésUgye? És a legjobb, hogy 15 percnél sosem több idő elkészíteni.
TörlésNyami, nyami, de jól néz ki! Azok a csigák is szépek mellette :)
VálaszTörlésIgen, igen, érdemes hozzá bevetni kísérőnek a csigát. :))
Törlés