Hirtelen csirke gyors felindulásból, avagy a harminc perces ebéd
Amikor nem is akarok ebédet főzni, de mégis csak főzök. A harminc perc csak az krumpli miatt van, a hús 10 perc alatt el is készül. Tálaljuk friss salátával és meg is van a jó kis nyári ebéd hangulat egy őszi esős napon is.
A recept megtalálható a Kifőztük magazin szeptemberi számában.
Hozzávalók:
500 g csirkemell filé
néhány ek. liszt
só, olaj
8 szem krumpli
néhány csepp olívaolaj
só, bors, fokhagyma
kedvünk szerinti saláta mondjuk feta sajttal, hogy valami domináns íz is legyen
A sütőt előmelegítem 200 fokra, közben megtisztítom és jól átmosom a burgonyát. Megtörölgetem, cikkekre vágom, meghempergetem sós, borsos olívaolajban, hozzáadom a felkarikázott fokhagymát. Tepsin elrendezgetem és 20-25 perc alatt készre sütöm.
A felszeletelt csirkemellet kiklopfolom (tényleg vékonyra!), besózom, meghempergetem lisztben. Egy vastag falú serpenyőben egy ujjnyi olajat hevítek, mikor nagyon forró, kisütöm benne a húst. Elég 2-3 perc mindkét oldalának. (Figyelem, az ablakot tessék nagyra nyitni, nagyon füstöl.)
A recept megtalálható a Kifőztük magazin szeptemberi számában.
Hozzávalók:
500 g csirkemell filé
néhány ek. liszt
só, olaj
8 szem krumpli
néhány csepp olívaolaj
só, bors, fokhagyma
kedvünk szerinti saláta mondjuk feta sajttal, hogy valami domináns íz is legyen
A sütőt előmelegítem 200 fokra, közben megtisztítom és jól átmosom a burgonyát. Megtörölgetem, cikkekre vágom, meghempergetem sós, borsos olívaolajban, hozzáadom a felkarikázott fokhagymát. Tepsin elrendezgetem és 20-25 perc alatt készre sütöm.
A felszeletelt csirkemellet kiklopfolom (tényleg vékonyra!), besózom, meghempergetem lisztben. Egy vastag falú serpenyőben egy ujjnyi olajat hevítek, mikor nagyon forró, kisütöm benne a húst. Elég 2-3 perc mindkét oldalának. (Figyelem, az ablakot tessék nagyra nyitni, nagyon füstöl.)
Húh, de guszta és még egészséges is! :)
VálaszTörlésKöszönöm! :-) Mondjuk nem a legegészségesebb az olajos sütéssel és a krumplival, de finom, az tuti. :)
Törlés