Édes Napok csokoládéfesztivál Budapesten!

Végre-végre itt a harmadik Édes Napok Budapest csokoládé- és édességünnep, ezúttal a Budai Vár helyett a könnyen megközelíthető Millenárison. Így már az sem tarthat vissza senkit a jobbnál jobb csokoládék kóstolásától, hogy nehéz a környéken parkolni.

A fesztiválon ott lesznek a legkiválóbb hazai és nemzetközi csokoládégyártók, kisebb-nagyobb csokoládémanufaktúrák, de borokból, cukorkákból és macaronokból sem lesz hiány.

Idén vendég a svájci csoki, az Édes Napok vendégországa Svájc.  


A rendkívül gazdag programok között találhatunk szakmai workshopokat, előadásokat, kézműves csokoládé-, bonbon- és macaronkészítő kurzusokat és profi bemutatókat.


A fesztivál idei díszvendége Chantal Coady csokoládé szaktekintély, aki a londoni Rococo csokoládébolt és a londoni Csokoládé Akadémia egyik alapítója. Chantal előadásokat tart majd, dedikálja itthon is kapható, Csokoládé című könyvét. Akit valóban érdekel a csokoládé, bizony próbáljon bejutni erre a programra, mert ritka lehetőség ez egy egyszerű halandó csokoládérajongónak. 

A Miele Gasztroszínpadán ismert gasztrobloggerek tartanak majd érdekes bemutatókat, többek között blogbarátném, Praliné Zsuzsi is bemutatja színes csokoládés tudományát. 


Az Édes Napok kiállítói is számtalan programmal, bemutatóval és kóstolóval készülnek látogatóink számára, hogy ezzel is megismertessék vásárlóikkal a minőségi csokoládékat és édességeket. Lesz macaron- és bonbonkészítő bemutató, kávé-, cukorka- és grillázskészítés, medvetalp sütés. Nemzetközi díjat nyert magyar csokoládékészítőnk, Szántó Tibor is előadást tart. A sütemények, kávék és fagylaltok színesítik az édességek repertoárját.Tibor előadásán éppen a héten volt szerencsém részt venni, nagyszerű volt, tényleg csak ajánlani tudom. 


A számtalan ismert svájci világmárka mellett díjnyertes svájci csokoládémanufaktúrák tulajdonosai is eljönnek bemutatókat tartani profiknak és ínyenceknek egyaránt. Ilyen például az 1898-ban alapított Confiserie Beschle tulajdonosa, PascalBeschle úr. Sőt, még svájci utazást is lehet majd nyerni! 

Természetesen lesz zenebona, mulatság is, a Snétberger Zenei Tehetség Központ ifjú zenészei a fesztivál ideje alatt naponta több alkalommal, más-más helyszínen zenélnek. Emellett pénteken este Péterfy Bori & Love Band lép fel, szombaton és vasárnap napközben a gyerekek találkozhatnak a színpadon a MintaPinty és a Mesegyár zenekarokkal. Szombaton a Hangold Újra! produkció monstre koncertre készül, 320 fős gyerekkórus részvételével. Ilyen létszámú gyerekkórus egyszerre még nem lépett fel sehol. A vasárnapi Hangszersimogató Bársony Bálinttal után a Bon-Bon zenekar koncertje zárja a fesztivált.


És még egy információ a kedvezményes jegyvásárlásról: az idei Édes Napok az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár kiemelt édesipari társrendezvénye, így az OMÉK belépőjeggyel rendelkezők 50% kedvezménnyel vásárolhatnak belépőjegyet az Édes Napokra.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések