Cukkinis tojáslepény

Nálam hétvégi reggeliként szerepelt rántotta helyett, de egy hétköznapi gyors ebédként is jól beválhat. Próbáljátok ki, cukkinitől roskadoznak a standok a piacon, ráadásul fillérekért. Amúgy nem úgy néz ki, mintha citrom lenne rajta?


Hozzávalók egy adaghoz:

3 tojás
2 mini vagy 1 közepes méretű cukkini
só, bors
ízlés szerint petrezselyem
egy gerezd fokhagyma

A tojást elhabarom a sóval, borssal, belekeverem a felszeletelt zöldségeket és a petrezselymet, egy 15 cm-es piteformában 180 fokon készre sütöm (kb. 15 perc). Sok-sok paradicsommal jól befalom!

Természetesen bármi mással is készülhet, gazdagíthatjuk sonkával vagy sajttal is.

Nektek mi a kedvenc reggelitek?

Megjegyzések

  1. Egy pillanatra én is citromnak néztem.Nagyon guszta és finom lehetett biztos! Hogy mi a kedvenc reggelim? Ez attól függ hogy a gyomrom mit kíván! Van mikor csak kefír kiflivel, de néha napján szívesen megeszek egy kis sültszalonna-tojással hozzá zöldség/paprika- paradicsom/!

    VálaszTörlés
  2. Először én is azt hittem citrom. Még gondolkoztam is rajta, mit keres ott. Itt van mellettem 1 láda cukkini, a fele sárga cukkini, lehet mégis bekapcsolom a sütőt. A tiéd is sárga cukkini volt, gondolom.

    VálaszTörlés
  3. Jó is ez a citromnak álcázott cukkini.

    Kriszta, igen, sárga, általában azokat válogatom ki a piacon. :-)

    VálaszTörlés
  4. Tetszik a reggelid! Én csak, és kizárólag natúr joghurtot reggelizem zabkorpával, tört lenmaggal, és aztán uccu..., reggel semmi főzőcske :)

    VálaszTörlés
  5. De-de teljesen olyan, mintha citrom lenne :) Kaptam anya kertjéből jó sok cukkinit, már nincs ötletem mit készítsek belőle :)

    VálaszTörlés
  6. Hát, nekem meg nem fordult a fejemben, hogy más is lehet, mint citrom.:D:D:D
    Van is két kis tököm, talán ilyesmi lesz belőle ebédre.

    Normál körülmények között (azaz itthon, semmi rohanás, készülődés) reggelire gyümölcsöt szoktam enni. Ha nincsenek normál körülmények, akkor kávét.:P Ha másnál, esetleg máshol vagyok, akkor azt eszem, amit adnak vagy kapok.:)

    VálaszTörlés
  7. De tényleg próbáljátok ki reggelire vagy ebédre egy jó nagy tál salátával, a cukkini jó dolog, használjuk ki, míg van szabadföldi!

    VálaszTörlés
  8. Miért, nem citrom:-)? Szeretjük a cukkinit, bár így még nem ettem.
    Kedvenc reggeli? Ami hamar kész: szendvics:-) No meg tea és kávé, kötelezően.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hú, nekem a lángos citromos teával. :-) Évente egyszer... :-(

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések