Gyömbéres-meggyes bonbon a csokoládé világnap tiszteletére
Boldog csokinapot mindenkinek! No, ha már így szóba került a csokoládé, hozok is egy kb. egy hópapja készült bonbont Nektek (nehogy azt higgyétek, hogy 40 fokban bonbonozgatok). Flórának készült egyebek mellett, még az epres receptverseny kapcsán. A külsejét Vianne gyönyörű bonbonja ihlette, annyira beleszerettem a fehér és étcsokoládé találkozásába, hogy nem bírtam megállni, hogy ne készítsek valami hasonlót.
Hozzávalók:
250 g fehér csokoládé
50 g 80%-os étcsokoládé
1%-nyi porított kakaóvaj
75 ml zsírdús tejszín
75 g 80%-os étcsokoládé
egy kk. őrölt gyömbér
1/2 kk. őrölt fahéj
liofilizált meggy*
liofilizált gyömbér*
szárított, kandírozott narancshéj*
A fehér csokoládét megolvasztom és temperálom a kakaóvajjal, elkészítem a bonbonhüvelyeket. A már kicsepegtetett, de meg nem szilárdult csokoládéhüvelyekbe adagolok néhány darabka lio gyömbért, majd beteszem 10 percre a hűtőbe szilárdulni.
A ganache-hoz megolvasztom a nagyobb adag étcsokoládét, felforralom a tejszínt a gyömbérrel és a fahéjjal. A csokoládét 3-4 lépésben a tejszínhez adagolva homogénre keverem. Hagyom hűlni, később nyomózsákból az előkészített mélyedésekbe adagolom, helyet hagyva a lezárásnak. 30 percre hűtőbe teszem.
Végezetül temperált étcsokoládéval lezárom a bonbonokat, a szilárdulás előtt rámorzsolok lio meggyet és narancshéjat. Újabb 20 perc hűtés után óvatosan kifordítom az elkészült bonbonokat a formából.
*liofilizált = fagyasztva szárított
lio meggy beszerzési hely: nagyobb tételben Goodwill (Nagytarcsa), esetleg a Fővám téri ázsia bolt vagy Fűszerész
lio gyömbér: az Aldiban vettem fillérekért
szárított, kandírozott narancshéj: ázsia bolt, Keserédes
Gyorsan hajtsatok fel valami csokisat, én már nyammogok némi csodás Amadei csokoládét. :-)
Melyik a kedvenc csokoládétok?
Hozzávalók:
250 g fehér csokoládé
50 g 80%-os étcsokoládé
1%-nyi porított kakaóvaj
75 ml zsírdús tejszín
75 g 80%-os étcsokoládé
egy kk. őrölt gyömbér
1/2 kk. őrölt fahéj
liofilizált meggy*
liofilizált gyömbér*
szárított, kandírozott narancshéj*
A fehér csokoládét megolvasztom és temperálom a kakaóvajjal, elkészítem a bonbonhüvelyeket. A már kicsepegtetett, de meg nem szilárdult csokoládéhüvelyekbe adagolok néhány darabka lio gyömbért, majd beteszem 10 percre a hűtőbe szilárdulni.
A ganache-hoz megolvasztom a nagyobb adag étcsokoládét, felforralom a tejszínt a gyömbérrel és a fahéjjal. A csokoládét 3-4 lépésben a tejszínhez adagolva homogénre keverem. Hagyom hűlni, később nyomózsákból az előkészített mélyedésekbe adagolom, helyet hagyva a lezárásnak. 30 percre hűtőbe teszem.
Végezetül temperált étcsokoládéval lezárom a bonbonokat, a szilárdulás előtt rámorzsolok lio meggyet és narancshéjat. Újabb 20 perc hűtés után óvatosan kifordítom az elkészült bonbonokat a formából.
*liofilizált = fagyasztva szárított
lio meggy beszerzési hely: nagyobb tételben Goodwill (Nagytarcsa), esetleg a Fővám téri ázsia bolt vagy Fűszerész
lio gyömbér: az Aldiban vettem fillérekért
szárított, kandírozott narancshéj: ázsia bolt, Keserédes
Gyorsan hajtsatok fel valami csokisat, én már nyammogok némi csodás Amadei csokoládét. :-)
Melyik a kedvenc csokoládétok?
Nagyon-nagyon szép!
VálaszTörlésKöszönöm, odáig vagyok most az ilyen kétszínű csokikért. :-)
TörlésSzégyellem, hogy csak ilyen ritkán jutok ide mostanában...
VálaszTörlésDe annál nagyobb örömmel jövök! Mesés finomságot rittyentettél. Nagyon tetszik. :)
Ugyan Petra! Ismerem az érzést... :-) Nagyon jól esnek a szavaid. :-)
TörlésCsodás bonbont készítettél, méltó a csoki világnapjára. Változatlanul mesés dolgokat alkotsz:)
VálaszTörlésDe kedves vagy, nagyon köszönöm! :-)
Törlés