Eurázsia leves
Nem jutott eszembe jobb cím. Az alapanyagai jellemzőek az ázsiai konyhára, viszont nem csípős, nem is nagyon fűszeres, szóval kis visszafogott. Ellenben állati finom és laktató! Nagy előnye még, hogy ha van készen hozzá hús, 10 perc alatt elkészíthető.
Hozzávalók:
egy csirkemell
egy szál póréhagyma
5-6 gerezd fokhagyma
só, bors
A csirkemellet a felkarikázott pórén, fokhagymán, mogyoróolajon sóval és borssal 20-25 perc alatt készre pirítottam, illetve pároltam némi hozzáadott vízzel. Közben sóztam, borsoztam. (Ezután ment a fagyasztóba.) Ha frissen készítem, egyszerűen csak félreteszem.
További hozzávalók:
1 csomag mirelit ázsiai jellegű zöldségkeverék (lehet thai, indonéz, kínai... amit csak szeretünk)
fél konzerv bébi kukorica
1 liter csirke vagy zöldség alaplé
400 ml kókusztej
50 g ázsiai tészta
só, bors, további fűszerek, amit szeretünk
A zöldségeket egy kis olajon 6-7 perc alatt készre pirítom, hozzáadom az előzetesen elkészített húst, felöntöm az alaplével és a kókusztejjel, fűszerezem, felforralom. A leves kész is. Miközben főzöm, egy kisebb edényben felforralok másfél liter vizet, lezárom, beleteszem az ázsiai tésztát, 4 percig áztatom, leszűröm, majd az elkészült leveshez keverem.
Tökéletes hétköznapi ebéd vagy vacsora lehet belőle.
Hozzávalók:
egy csirkemell
egy szál póréhagyma
5-6 gerezd fokhagyma
só, bors
A csirkemellet a felkarikázott pórén, fokhagymán, mogyoróolajon sóval és borssal 20-25 perc alatt készre pirítottam, illetve pároltam némi hozzáadott vízzel. Közben sóztam, borsoztam. (Ezután ment a fagyasztóba.) Ha frissen készítem, egyszerűen csak félreteszem.
További hozzávalók:
1 csomag mirelit ázsiai jellegű zöldségkeverék (lehet thai, indonéz, kínai... amit csak szeretünk)
fél konzerv bébi kukorica
1 liter csirke vagy zöldség alaplé
400 ml kókusztej
50 g ázsiai tészta
só, bors, további fűszerek, amit szeretünk
A zöldségeket egy kis olajon 6-7 perc alatt készre pirítom, hozzáadom az előzetesen elkészített húst, felöntöm az alaplével és a kókusztejjel, fűszerezem, felforralom. A leves kész is. Miközben főzöm, egy kisebb edényben felforralok másfél liter vizet, lezárom, beleteszem az ázsiai tésztát, 4 percig áztatom, leszűröm, majd az elkészült leveshez keverem.
Tökéletes hétköznapi ebéd vagy vacsora lehet belőle.
Hmm, belapátolnám :))
VálaszTörlésez igazán a fogamnak való finomság! Jöhetne egy jó nagy tányérral!
VálaszTörlésHúú, csinálok is valamelyik nap. :-)
Törlésagyon szuper nevet adtál ennek a finom levesnek:) Szuper, guszta, nekem nagyon bejön:)
VálaszTörlésKöszi! :-)
TörlésElfelejtettem, a tonkababból mennyit kell tenni süteményekbe? Reszelni kell? Köszi:)
VálaszTörlésIgen, finomra kell reszelni. Háát, elég erős az aromája, azt mondanám, ízlés szerint. de fél elés lehet, kóstolgasd közben.
TörlésHű, jöhetne egy tányérral. Ma voltunk pont kínaiba vacsizni. Első evőpálcikás élmény is meg volt. Annyit nevettünk :D :D
VálaszTörlés:-) Én tök béna vagyok pálcikával. :-)
TörlésUh, de jól néz ki! A fiam pont ilyesmi levest emlegetett, hogy főzzek. Máris mentem! Csuda jól néz ki!!!
VálaszTörlésDe örülök, amúgy ez már rég készült, de annyira megkívántam, hogy gyorsan főztem megint. :-)
TörlésNagy kedvencem nekem is, nálunk "ázsiai leves" néven fut :)
VálaszTörlés