Édesköményes bonbon iszákos meggyel
Nem is tudtam magamról, hogy így szeretem az édesköményt, míg Vianne meg nem ajándékozott egy csoda finom Rózsavölgyi csokoládéval (kandírozott, pálinkába áztatott kakaóbab-töretes étcsokoládé édesköménnyel) . Valami elképesztően finom, tökéletes az egyensúly benne. Mentem is édeskömény magot venni, hogy valami hasonló ízvilágot varázsoljak a bonbonba.
Hozzávalók:
250 g 80%-os Callebaut étcsokoládé
1%-nyi porított kakaóvaj
50 ml tejszín (állati, 30%-os)
100 g fehér csokoládé
2 tk. édeskömény mag
2 ek. felaprított liofilizált vagy aszalt meggy
2-3 cl meggy- vagy cseresznyepálinka
A felaprított meggyet egy pohárba teszem és beáztatom a pálinkába, néhány órára állni hagyom, hogy jól megszívja magát.
A tejszínt felforralom az édesköménnyel, állni hagyom kb. 30 percig, ez idő alatt átadja az aromáját a tejszínnek. Leszűröm, újra felforralom, leveszem a lángról és elkeverem benne a fehér csokoládét, lehűtöm.
Az étcsokoládét temperálom a kakaóvajjal és elkészítem a bonbonhüvelyeket. Rövid hűtés után mindegyik mélyedésbe kanalazok egy kis adag meggyet. Az édesköményes ganache-t nyomózsákba töltöm, feltöltöm vele a bonbonhüvelyeket, helyet hagyva a talpaknak. Nagyjából 45 percre hűtőbe teszem, míg megszilárdul. Újratemperált csokoládéval lezárom a bonbonokat, 30 perc hűtés után kifordítom őket a formából.
Vivi, nagyon szépen köszönöm Neked még egyszer azt a gyönyörűséges csokoládét!
Hozzávalók:
250 g 80%-os Callebaut étcsokoládé
1%-nyi porított kakaóvaj
50 ml tejszín (állati, 30%-os)
100 g fehér csokoládé
2 tk. édeskömény mag
2 ek. felaprított liofilizált vagy aszalt meggy
2-3 cl meggy- vagy cseresznyepálinka
A felaprított meggyet egy pohárba teszem és beáztatom a pálinkába, néhány órára állni hagyom, hogy jól megszívja magát.
A tejszínt felforralom az édesköménnyel, állni hagyom kb. 30 percig, ez idő alatt átadja az aromáját a tejszínnek. Leszűröm, újra felforralom, leveszem a lángról és elkeverem benne a fehér csokoládét, lehűtöm.
Az étcsokoládét temperálom a kakaóvajjal és elkészítem a bonbonhüvelyeket. Rövid hűtés után mindegyik mélyedésbe kanalazok egy kis adag meggyet. Az édesköményes ganache-t nyomózsákba töltöm, feltöltöm vele a bonbonhüvelyeket, helyet hagyva a talpaknak. Nagyjából 45 percre hűtőbe teszem, míg megszilárdul. Újratemperált csokoládéval lezárom a bonbonokat, 30 perc hűtés után kifordítom őket a formából.
Vivi, nagyon szépen köszönöm Neked még egyszer azt a gyönyörűséges csokoládét!
Szívesen Drâga! Az érdem Katiéké:)
VálaszTörlésNagyon jòl hangzik ez a bonbon, szívesen megkòstolnàm makd egy blogtalin:)
Puszillak
No persze, mert én mernék is Neked bonbont készíteni. :-))
TörlésEgy ilyen különleges bonbont én is megkóstólnék:)
VálaszTörlésEz megint valami fenomenális alkotás:) Szuper lehet az íze, mert a látvány mennyei:)
VálaszTörlésŐszintén szólva el nem tudom képzelni az édesköményt így... De nektek elhiszem! :)))
VálaszTörlésNagyon szuper!
VálaszTörlésHiggyétek el, az édesköményt érdemes elővenni, nagyon érdekes lesz! :-)
VálaszTörlés