Sajtos makaróni
Az úgy történt, hogy a minap nézegettem Nigella expressz finomságait és sokadszorra is megakadt a szemem a sajtos makaróniján. Ellenálltam, nem, nem durva, csak sajt és tészta. A mai séta közben, mikor már alig éreztem kezem-lábam, kipirosodott orral úgy döntöttem, ezt ma megérdemlem. Be is tértünk gyorsan Barnussal a sarki kis delikátesz boltba, ahogy csupa-csupa finomságot árulnak és megvettünk hozzá mindent. Barnust gyorsan lefektettem és fél óra múlva már ott is gőzölgött az asztalon a friss, finom sajtos makaróni... Ugyan nem Nigella utasításai szerint készült teljesen, de így is nagyon ott van.
Hozzávalók (2 személyre):
200 g penne tészta
100 g mascarpone
150 ml tejszín
2 tojás
50 g cheddar sajt
50 g parmezán
só és jó sok bors
A tésztát majdnem teljesen készre főztem. Közben összedobtam a mártást. A tejszínt és a krémsajtot botmixerrel simára kevertem, közben hozzáadtam a tojásokat, sóztam, borsoztam. Beleszórtam a finomra reszelt cheddart és a parmezánt. Mikor elkészült a tészta, leszűrtem, elkevertem a szósszal, átöntöttem egy tűzálló tálba, 220 fokra előmelegített sütőben 12-13 perc alatt készre sütöttem.
Tényleg nagyon ott van!
VálaszTörlésAzért ebben a variációban sem semmi :))
VálaszTörlésGuszta lett a tésztád biztosan nagyon finom. Barnusnak ízlett! Akkor ma már nem is csinálsz bonbont? Hiányérzetem lesz!:-))
VálaszTörlésKell a kalória, hogy ne fázzunk ilyen hidegben! :))
VálaszTörlésOkos ötlet volt, én is megenném nagyon! :)
Nagyon király:) Ez mindig nyerő étel:) Ma nem is készítesz bonbont?
VálaszTörlésHűha ez a sajtos mártás... Egye fene jöhet az a tészta is. :)
VálaszTörlésEzt most nagyon megenném( Egy heti fogyókúra után tényleg kopognak a szemeim:-))
VálaszTörlésHáhhá, ez a nekem való recept. Egyszerű, hamar összedobható, fincsi, guszta...a kisgyerekes anyukák álma. Kipróbálandó :)
VálaszTörlésKöszönöm Nektek, durva ez a kaja, de azért néha megérdemeljük ilyen hideg napokon. :-) Amúgy bonbon nem készül ám minden nap, csak nagyjából hetente egyszer. :-)
VálaszTörlés