Fügés-marcipánkrémes bonbon
Még a Karácsony előtti hajtásban készült, mikor már nagyon kifogytam az ötletekből. A végén meg már alig vártam, hogy lefényképezhessem és a felét meg is kóstoljam. Azt hiszem, nagyon jól sikerült összerakni a savanykás ízű citrusos fügelekvárt, az édes marcipánkrémet és a keserű étcsokoládét. Egyik íz sem dominált nagyon, egy selymes, jó összhangú bonbon született.
Hozzávalók:
250 g 80%-os Callebaut étcsokoládé
1%-nyi porított kakaópor
3 ek. citrusos fügelekvár
40 ml 35%-os állati tejszín
80 g fehér csokoládé
75 g marcipán
A töltelékhez a tejszínt felforraltam, a fehér csokoládéra öntöttem, a marcipánt belereszeltem és simára kevertem, hűtőbe tettem 30 percre. Közben elkészítettem a bonbonhüvelyeket. A fügelekvárt nyomózsákba kanalaztam, mindegyikbe nyomtam egy kicsit, 5 percre hűtőbe tettem. A marcipánkrémmel feltöltöttem a mélyedéseket, hagytam egy kis helyet a talpaknak. Újratemperált csokoládéval lezártam. 45 perc a hűtőben és kipotyogtak a kész bonbonok a formából.
Hozzávalók:
250 g 80%-os Callebaut étcsokoládé
1%-nyi porított kakaópor
3 ek. citrusos fügelekvár
40 ml 35%-os állati tejszín
80 g fehér csokoládé
75 g marcipán
A töltelékhez a tejszínt felforraltam, a fehér csokoládéra öntöttem, a marcipánt belereszeltem és simára kevertem, hűtőbe tettem 30 percre. Közben elkészítettem a bonbonhüvelyeket. A fügelekvárt nyomózsákba kanalaztam, mindegyikbe nyomtam egy kicsit, 5 percre hűtőbe tettem. A marcipánkrémmel feltöltöttem a mélyedéseket, hagytam egy kis helyet a talpaknak. Újratemperált csokoládéval lezártam. 45 perc a hűtőben és kipotyogtak a kész bonbonok a formából.
Hűűűű! Csodafinom lehet! Na ezért még a karácsony utáni édességtelítettséget is lengyűrném valahogy :-)
VálaszTörlésÚj bonbonformád van? Vagy csak lemaradtam? Akárhogy is, csodás bonbont készítettél:-)
VálaszTörlésCsodásan néz ki:) Még én sem láttam nálad ezt a formát, nagyon klassz.
VálaszTörléshmmm...nagyon jó! Én is a savanykás ízekre vagyok most leginkább rákattanva...
VálaszTörlésSzépséges lett:)
Ez is szép, mint a korábbiak.
VálaszTörlésBÚÉK!
Köszönöm Nektek, bizony, új a forma, nem mondom, hogy álom vele dolgozni, viszont nagyon jól rétegezhető. :-)
VálaszTörlésGyönyörű szép!!
VálaszTörlésBoldog Új Évet Kívánok!!
Ha ez fele olyan finom, mint amilyen szép.... Hmmm, hát megkóstolnám...
VálaszTörlésNagyon Boldog Új Évet kívánok Neked és családodnak!
Katuci, nagyon-nagyon boldog új évet kívánok Nektek, sok szeretettel!
VálaszTörlésNagyon köszönöm Nektek a jókívánságokat! :-)
VálaszTörlés