Epres-levendulás bonbon
Szép lassan állt csak össze a fejemben, hogy milyennek kellene lennie. A végén mégis sikerült rávennem magamat a fehér csokoládé burokra. Nem bántam meg, annyira finoman harmonizált a töltelékkel.
Hozzávalók:
250 g fehér csokoládé
1%-nyi porított kakaóvaj
100 ml állati tejszín
100 g étcsokoládé
1 tk. szárított bio levendulavirág
2 ek. levendulás eperlekvár
A ganache-hoz a felforralt tejszínt az étcsokoládéra öntöm, homogén állagúra keverem, közben hozzászórom a levendulát.
A fehér csokoládét megolvasztom, temperálom, elkészítem a csokoládéhüvelyeket. A lekvárt nyomózsákból a mélyedésekbe töltöm, néhány percre hűtőbe teszem. A ganache-t a tetejére nyomom második rétegnek. Pihen kb. 20 percet a hűtőben, majd újratemperált csokoládéval lezárom. Egy óra pihenő után kipotyognak a formából.
Levendulaimádóknak kötelező! :-)
Húúú, hát elismerésem, hogy be merted vállalni a fehércsokit! Milyen fajtát használtál?
VálaszTörlésHú, nagyon szépek lettek, és a fehércsokit nagyon szeretem. Szívesen megkóstolnám ezt is:)Micsoda párosítás, eper és levendula, érdekes lehet:)
VálaszTörlésNyami, ez megint egy szuper összeállítás! Ezek után kíváncsian várom, milyen lesz az általam és Rozmaring és Csokoládé által megdizájnolt csoki!:) :P A netem néha meghülyül, de a tejszinhabtortai@gmail.com-ról írtam neked levelet ;)
VálaszTörlésCsodálatosan szép lett ez is! Annyira nem vagyok oda a fehér csokiért, de ez nagyon guszta és a töltelék is finom lehet!
VálaszTörlésNagyon szép lett!
VálaszTörlésMegérte a próbálkozást, csodás lett.
VálaszTörlésÓóó, levendulás bonbon.... hmmmmmmm :-)
VálaszTörlésCsodás lett a fehércsoki burok! Az ízesítés is veszélyes. :)
VálaszTörlésÚjabb csodás bonbon:-)
VálaszTörlésCriesi, köszi! Azért nem lett a kedvencem. Amúgy Lidlben kapható, Bellarom, nekem ez jött be legjobban. Vianne-nal próbáltuk még régebben a Callebaut, de esélytelen, annyira sűrű.
VálaszTörlésTrollanyu, tényleg ütős. :-)
Tejszínhab, remélem, ízleni fog majd, a karácsonyfátok alatt már biztosan ott lesz, bocsi, de még nem tudtam válaszolni.
Éva, azért van benne bőven étcsoki, ami ellensúlyozza. :-)
Flóra, köszönöm, aranyos vagy.
Wanna, Neked is köszönöm, sajnos csak egy felet kóstoltam. :-(
Levendulalány, akár Neked is ajánlhattam volna a bejegyzést. :-)
Petra, bizony, tudom, hogy Neked is bejönne. :-)
Gerdi, köszönöm! :-)
Levendula és eper párosítás valami mesés lehet, mindkettőt nagyon szeretem :D
VálaszTörlésPanna, én is! ;-)
VálaszTörlés