Almás-rebarbarás pite

Hozzávalók:

5 szál megtisztított rebarbara
2 alma
10 dkg barnacukor
egy citrom leve
két diónyi vaj
2 tojás
2 dl tejszín
2 ek. keményítő

A tésztához:

12.5 dkg liszt
1/2 zacskó sütőpor
1 tojás
5 dkg  hideg vaj
5 dkg cukor

A tésztát összegyúrjuk vagy késes robotgépben összeállítjuk, fóliába csomagoljuk és minimum fél órát pihentetjük hűtőben.

A rebarbarát 1 cm-es darabokra vágjuk és a megtisztított és szeletekre vágott almával egy diónyi vajra dobjuk egy lábasban. Hozzáfacsarunk egy citromot, rászórjuk a cukrot, ha kell, akkor egy kis vizet is adhatunk hozzá és 2-3 percig pároljuk. A tojást a tejszínnel és a keményítővel kissé felhabosítjuk.
A tésztát kivesszük a hűtőből, kinyújtjuk és egy kb. 20 cm-es formába helyezzük. Megszurkáljuk és 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Közben a gyümölcsöt leszűrjük és a kimaradt levet a lábasban beforraljuk, míg karamelles nem lesz, ekkor mehet hozzá a másik diónyi vaj. A tésztát ezután kivesszük, ráöntjük a tejszínes masszát, a gyümölcsöt és a karamelles öntetet. 160 fokos sütőben további 20 percig sütjük.

  Mindenből maradt ki egy kicsi, így egy mini áfonyásat is készítettem, ez is nagyon jó lett.

Megjegyzések

  1. Köszi a receptet, megcsináltam, nagyon finom. Holnap újból készítek egy adagot :) Csak annyit változtattam rajta, hogy a nádcukor helyett eritrittel készítettem.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések