Pillangós torta
Ez a torta is Barnus keresztelőjére készült, csak kevésbé fiús, viszont sok kimaradt rózsaszín fondant volt itthon... Belül fehér piskóta és karamellás-csokoládés krém volt.
Hozzávalók a krémhez:
1 cs. étcsokoládés pudingpor
1 cs. tejkaramellás pudingpor
6 dl tej
4 dkg étcsokoládé
3-4 dkg vaj
4 ek. cukor
A kétfajta pudingot együtt megfőzzük. Amikor kész, belekockázzuk a csokoládét és a vajat, hagyjuk kihűlni.
25 cm-es sárga piskótát sütünk, rácson kihűtjük. három részre vágjuk, megkenjük a lapokat sárgabaracklekvárral és a krémmel. Kívülről vajas krémmel kentem meg (5 dkg vaj és 5 dkg porcukor kikeverve)és fondant-nal borítottam.
Hozzávalók a krémhez:
1 cs. étcsokoládés pudingpor
1 cs. tejkaramellás pudingpor
6 dl tej
4 dkg étcsokoládé
3-4 dkg vaj
4 ek. cukor
A kétfajta pudingot együtt megfőzzük. Amikor kész, belekockázzuk a csokoládét és a vajat, hagyjuk kihűlni.
25 cm-es sárga piskótát sütünk, rácson kihűtjük. három részre vágjuk, megkenjük a lapokat sárgabaracklekvárral és a krémmel. Kívülről vajas krémmel kentem meg (5 dkg vaj és 5 dkg porcukor kikeverve)és fondant-nal borítottam.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése