Rózsahegyek, pillangók, miegymás...
Rebeka unokahúgom első születésnapjára készült a torta.
Az alsó szint sárga piskóta, a középső és a felső szint kakaós piskóta.
A krém egységes volt, trüffel, a recept zseniális, Farkas Vilmostól van, annyit változtattam, hogy narancsossá varázsoltam, mivel a csoki és a narancs a kedvenc ízkombinációm.
Egy biztos, a fondant alá nem jó használni a trüffelt, mert csúszik rajta a fondant és össze-vissza szakadozik, a fehér alatt pedig egy kicsit át is üt, de mivel agyon volt dekorálva a torta, ezt el tudtam rejteni.
A díszítés 25 rózsa volt, kb. 20 pillangó és nagyjából egymillió kicsi pötty az alján.
A narancsos trüffelkrémet így készítettem:
Egy liter tejszínt (Hulalát hahsználtam) felforraltam 10 dkg cukorral és három narancs reszelt héjával. Eközben megolvasztottam vízgőz felett 70 dkg étcsokoládét. Mikor a csokoládé teljesen elolvadt és a tejszín is felforrt, levettem őket a tűzhelyről és simára kevertem. A kész krémet - ami nagyon híg - hagytam kihűlni, majd éjszakára hűtőbe tettem. Másnap a megdermedt krémet robotgéppel kis fokozaton felhabosítottam. Olvastam, hogy nem szabad sokáig keverni, mert kicsapódik a krém, de nem is kell, elég hamar kenhető lesz. A krém elég volt a három emelethez, a bevonáshoz és még maradt is.
A piskótalapokat házi készítésű narancsdzsemmel kentem meg, hogy még intenzívebb legyen a narancsos íz, majd megtöltöttem a krémmel.
Azt hiszem, a jövőben gyakran fogom használni a krémet, mert nagy kedvenc lett.
És az ünnepelt pici lány...

A fondant marcipán ízű lett, mert a készítésénél kevertem bele egy kis mandula aromát.
Az alsó szint sárga piskóta, a középső és a felső szint kakaós piskóta.
A krém egységes volt, trüffel, a recept zseniális, Farkas Vilmostól van, annyit változtattam, hogy narancsossá varázsoltam, mivel a csoki és a narancs a kedvenc ízkombinációm.
Egy biztos, a fondant alá nem jó használni a trüffelt, mert csúszik rajta a fondant és össze-vissza szakadozik, a fehér alatt pedig egy kicsit át is üt, de mivel agyon volt dekorálva a torta, ezt el tudtam rejteni.
A díszítés 25 rózsa volt, kb. 20 pillangó és nagyjából egymillió kicsi pötty az alján.
A narancsos trüffelkrémet így készítettem:
Egy liter tejszínt (Hulalát hahsználtam) felforraltam 10 dkg cukorral és három narancs reszelt héjával. Eközben megolvasztottam vízgőz felett 70 dkg étcsokoládét. Mikor a csokoládé teljesen elolvadt és a tejszín is felforrt, levettem őket a tűzhelyről és simára kevertem. A kész krémet - ami nagyon híg - hagytam kihűlni, majd éjszakára hűtőbe tettem. Másnap a megdermedt krémet robotgéppel kis fokozaton felhabosítottam. Olvastam, hogy nem szabad sokáig keverni, mert kicsapódik a krém, de nem is kell, elég hamar kenhető lesz. A krém elég volt a három emelethez, a bevonáshoz és még maradt is.
A piskótalapokat házi készítésű narancsdzsemmel kentem meg, hogy még intenzívebb legyen a narancsos íz, majd megtöltöttem a krémmel.
Azt hiszem, a jövőben gyakran fogom használni a krémet, mert nagy kedvenc lett.
És az ünnepelt pici lány...

A fondant marcipán ízű lett, mert a készítésénél kevertem bele egy kis mandula aromát.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése