2015. március 15., vasárnap

Almás palacsinta fahéjsziruppal

Remélem, mindenki szereti a palacsintát. Mi nagyon, de ezt már tudjátok. Almával pedig pufók, ízes, jó állagú palacsinták készíthetők. Mellé fahéjszirup dukál.

A ceyloni fahéjért köszönet a Fűszerésznek! A márciusi Kifőztük magazinban találtok kedvezményre jogosító kupont hozzájuk, amelyet beválthattok a webáruházukban!

A kiegészítőkért köszönet Lantos Judit keramikusnak, a termékei megrendelhetők ITT, és megvásárolhatók a WAMPon!

Megjelent a februári Kifőztükben is.


Hozzávalók:

a palacsintához:

100 g liszt
2 tojás
200 ml tej
2 evőkanál cukor
1 evőkanál olvasztott vaj
1 teáskanál fűszerész őrölt fahéj
1 alma
olaj vagy kókuszzsír a sütéshez

a sziruphoz:

100 g cukor
100 ml víz
1 teáskanál fűszerész őrölt fahéj
1 kezeletlen narancs héja (elhagyható)

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből habot verünk. A sárgáját kikeverjük a cukorral, a liszttel, a vajjal és a tejjel. Az almát lereszeljük nagylyukú reszelőn, megszórjuk a fahéjjal, majd a masszához adjuk. A fehérjehabot nagy mozdulatokkal belekeverjük. Palacsintasütőben, kevés zsiradékon kisütjük a palacsintákat.

Amíg sülnek a palacsinták, elkészítjük a szirupot. A cukrot, a vizet, a fahéjat és a narancshéjat egy kis fazékban összekeverjük, addig forraljuk, amíg szépen besűrűsödik. Az almás palacsintára csurgatva tálaljuk.
 További palacsinták ITT.

2 megjegyzés: