2014. június 3., kedd

Fokhagymás-rozmaringos újburgonya

Nem tudom, ki hogy van vele, de engem nem lehet lebeszélni a krumplievésről. Igen, tudom, hogy nem épp a legegészségesebb, de ki tud ellenállni az aprócska parázsburgonyának, ami ott kacsintgat a piacon. Rá egy kis rozmaring és fokhagyma, kis idő a sütőben, és kész is a tökéletes ebéd.

Recept a Kifőztük májusi számában is megjelent.


Hozzávalók:

1 kg apró, új parázsburgonya
1-2 ág rozmaring
5 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
só, bors

A burgonyát megmossuk, lekaparjuk vagy ledörzsöljük a héját, 10-15 perc alatt megfőzzük sós vízben. A leszűrt burgonyát sózzuk, borsozzuk, ízesítjük a felaprított fokhagymával, meglocsoljuk az olívaolajjal, rátépkedjük a rozmaring leveleit, jól összeforgatjuk. Előmelegített, 200 fokos sütőben 15 perc alatt pirosra sütjük.

2 megjegyzés:

  1. ez vicces :) engem például ki lehet kergetni már a krumpli szóval is a világból...

    VálaszTörlés
  2. Jól néz kis így is ki fogom próbálni :)

    VálaszTörlés