2014. június 19., csütörtök

Csokoládés-pisztáciás keksz

Fú, az utóbbi idők kedvenc kekszét hoztam. Nem vagyok nagy keksz sütő, de néha jön a nagy elhatározás. Ez is így született, ráadásul egy ekkora adagból akkora mennyiség lett, hogy egy hétig ki sem láttunk a kekszből, pedig rendesen rájártunk. Szóval, vékony, kiadós és naaagyon finom. Tessék vele egy próbát tenni.

A recept a Kifőztük júniusi számában is megjelent.


Hozzávalók:

200 g liszt
150 g zabkorpa (beszerezhető bármelyik bioboltban)
1 teáskanál sütőpor
1 kávéskanál só
250 g vaj
1 tojás
150 g porcukor
150 g nádcukor
fél rúd vanília
150-200 g süthető csokicsepp vagy nagyon apróra vágott csokoládé
50-100 g pisztácia (Noosti Kft. kiváló brontei pisztáciája)

A száraz hozzávalókat egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a vanília kikapart magjait, belekockázzuk a vajat, beleütjük a tojást. Simára gyúrjuk a tésztát, a végén belegyúrjuk a csokilencsét és a pisztáciát is.

Mogyorónyi darabokat csípünk le a tésztából, golyóvá formázzuk, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket, néhány centi távolságra egymástól.

Az ujjunkkal kicsit kilapítjuk. 170 fokos sütőben 6-7 perc alatt készre sütjük a kekszeket. A tepsin hagyjuk néhány percig hűlni, mielőtt leszedjük. Sütés közben a nyers tésztát hűtőbe tesszük, hogy ne olvadjon meg túlságosan benne a vaj.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése