Fekete-fehér karamelltorta

Csak egyszerűen fekete és fehér, Julcsi barátosném lebeszélt mindenféle pöttyökről, karikákról stb.

A torta Era barátném anyukájának készült, aki remélem, örülni fog neki.

Belül csak karamellás krém volt, ami végre jól sikerült, nem szenvedtem vele, pont olyan lett az állaga, amilyennek lennie kell.

A nagy meleg ellenére (mert persze közben gőzerővel sütötte Julcsikám a csokis cookie-kat) a fondant jól működött és egész elégedett lettem a borítással.

  


A krémet Farkas Vilmosnál láttam, aki videót is tett közzé a készítéséről, ezért ezer köszönet.




650 ml állati tejszínt felforraltam (fontos, hogy ne növényi legyen). 325 g cukrot egy magas falú lábasban karamellizáltam, amikor sima lett, óvatosan több részletben, folyamatos keverés mellett (sütőkesztyűben)hozzáadtam a tejszínt. Lehúztam a főzőlapról és belekevertem 250 g fehércsokit. Néhány órán át hűlt, majd felvertem, betöltöttem a tortát, kívülről is megkentem és burkoltam.


Gyöngyike, Isten éltessen sokáig!!! :-))

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések