2011. június 13., hétfő

Áfonyás brownie


Eredetileg inkább blondie-t szerettem volna készíteni, de fehércsoki nem volt itthon, így lett brownie.


Az áfonya a kedvenc gyümölcsöm, így ez került bele.


A blondie-t még mindig jobbnak tartom, no de azért ezt sem szólom le annyira.




Hozzávalók egy 23 cm-es formához:

200 g vaj
200 g étcsokoládé (nekem a fele kakaóbab töretes volt)
150 g cukor
3 tojás
200 g liszt

125 g áfonya

A vajat és az étcsokoládét vízgőz fölött vagy mikróban összeolvasztjuk. Robotgéppel elkezdjük keverni, hozzáadjuk a tojásokat, a cukrot, a sót és a lisztet. Simára keverjük. Beleforgatjuk az áfonyaszemeket.

180 fokon 35 percig sütjük.

A nővérem megcsinálta feketecseresznyével és mandulával, na ez is szuper lett.

cseresznyével

1 megjegyzés:

  1. Nem vagyok egy nagy brownie rajongó, de kicsit kedvet kaptam most hozzá.

    VálaszTörlés