Nemsemmi tepsis csülök

Nem leszek képmutató, nem szeretem a csülköt. De szerencsére van a háztartásunkban valaki, aki meg mindenki más adagját is gond nélkül eltünteti.


A recept megjelent a Kifőztükben is!

Lecsós csülök gazdagon

Hozzávalók

2 első sertéscsülök
4 paprika
5 paradicsom
4 vöröshagyma
6–8 krumpli
30 dkg paprikás grillkolbász
1 evőkanál füstölt pirospaprika
3 babérlevél
3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál egész fekete bors
3 evőkanál olaj


A húst alaposan átmossuk és áttöröljük, nagyjából megtisztítjuk. Nagyobb lábasban olajat hevítünk, majd átpirítjuk benne a csülkök minden oldalát. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, alaposan megsózzuk, végül beledobjuk a fokhagymát, a borsot és a babérlevelet. Közepes lángon kb. 1 órán át főzzük. 

Közben megtisztítjuk és felkockázzuk a zöldségeket, mindet tűzálló tálba szedjük. A kolbászok végét levágjuk, a tölteléket kinyomjuk, és kis golyókat formázunk belőle, amiket szintén a tálba teszünk. Alaposan megsózzuk, megpaprikázzuk, kevés olajjal átforgatjuk. 

Az előfőzött húsokat a zöldségágyra helyezzük, és a főzőléből rászedünk néhány merőkanálnyit. Lefedve, 150 fokos sütőben 2-2,5 óra alatt készre sütjük. Az utolsó 20 percben levesszük a fedőt, hogy meg tudjon pirulni a csülök bőre.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések