Húsvéti krémes

Ezzel a nagyszerű süteménnyel kívánok Nektek nagyon kellemes húsvétot! 

A recept megjelent a Kifőztükben is.

A leveles tésztát bizony magam készítettem, és nagyképűség ide vagy oda, igazán remek lett! Elkészítési útmutatót ITT találtok! Ráadásul így laktózmentesre is meg tudom csinálni. 



Hozzávalók 6-7 db-hoz

30 dkg leveles tészta (így készül, ha nem házit használsz, vedd meg a spar premium termékét, az vajjal készül!)
25 dkg mascarpone
1 evőkanál zselatin fix
12 dkg porcukor
1/2 vaníliarúd kikapart magjai
3 evőkanál lemon curd (ha olyan lusta vagy, mint én, akkor megveszed a tescoban, a finestet válaszd!)
2 evőkanál porcukor


A leveles tésztát kinyújtjuk, kiszúrunk belőle 12-14 egyforma tojást. A tojások feléből kisebb pogácsaszaggatóval további 1-1 kört vágunk ki. A tésztalapokat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és vékonyan megszórjuk kb. 2 dkg porcukorral. Sütőpapírral befedjük, és ráhelyezünk egy sütőlemezt, így a tészta nem emelkedik meg annyira sülés közben. 200 fokos sütőben kb. 15 percig sütjük. Az utolsó percekben érdemes ellenőrizni, nehogy megégjenek a lapok. Hagyjuk kihűlni, közben elkészítjük a krémet.

A mascarponét kikeverjük a maradék porcukorral, a zselatinnal és a vaníliával. Csillagcsöves habzsákba töltjük, és az egész tojáslapokra adagoljuk. Mindegyiket lezárjuk 1-1 lyukas lappal, és megszórjuk porcukorral. Végül a lyukakba 1-2 teáskanálnyi citromkrémet kanalazunk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések