Sütőtökös tortácskák és az erdő

A mai bejegyzés nem feltétlen a Halloween jegyében születik, egyszerűen csak sütőtök-bolond vagyok idén. De ha ünneplitek, akkor is még gyorsan összedobható. A puha, szaftos, fűszeres tésztára kerül a finom sütőtökös krém, a tetején lévő marcipánért meg odáig lesznek a kölykök! Nálunk a komplett sütinek óriási sikere volt.

Ha ilyen nagyon cuki papír kiegészítőket szeretnétek beszerezni (figyelem, már megérkezett a karácsonyi kollekció egy része is), látogassatok el érte az Eztettem bolt oldalára.

A recept a novemberi, friss és ropogós Kifőztükből van.


Hozzávalók (15 darabhoz):

20 dkg sütőtökpüré
15 dkg nádcukor
1 dl olívaolaj
2 tojás
5 dkg cukrozatlan kakaópor
15 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál őrölt gyömbér
egy csipet só

12,5 dkg mascarpone
7,5 dkg sütőtökpüré
5 dkg porcukor
1/4 rúd vanília

marcipán


Egy kisebb sütőtököt nagyobb darabokra vágunk, eltávolítjuk a magjait, 200 fokos sütőben 30 perc alatt megsütjük. Leszedjük a héját, kimérünk belőle 20 dekát. Összekeverjük a tökpürét, az olívaolajat, a cukrot, a tojásokat. A masszához szitáljuk a száraz hozzávalókat, összeforgatjuk. A sütőformákat háromnegyed részig töltjük a tésztával, 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük. (A papírkapszlikba még forrón szoktam áttenni.)

Amíg sülnek a muffinok, elkészítjük a krémet. A tökpürét botmixerrel összedolgozzuk a krémsajttal, a porcukorral és a vanília kikapart magjaival, hűtőbe tesszük. Habzsákból a kihűlt minitorták tetejére nyomjuk.

A marcipánból kis golyókat gömbölyítünk, kicsit kilapítjuk, kenőkéssel mélyedéseket karcolunk bele, a kis torták tetejét díszítjük vele. 


A bejegyzés végére pedig kivételesen hoztam egy kis őszi hangulatot a szomszédos erdőből, ahová mostanában sokat járunk a gyerekekkel:


Megjegyzések

  1. Nem bírom a haloweent, de ez a süti nagyon szimpi :) Az erdő pedig gyönyörű :OO

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg nem mára született, csak ma aktuális kitenni. :) én azt szeretem ilyenkor, hogy annyi szép nagy tök van csomó helyen az árusoknál. :) szép látvány. Az erdő most nekünk is a szívünk csücske, legutóbb mókust is láttunk. :)

      Törlés
  2. Klassz tortácskák! :) Mindenhol megcsodálom őket, olyan helyesek. No és persze finomak is biztos! Az erdő mesés. Jó lehet ott sétálni a gyerekekkel. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De aranyos vagy, köszönöm! :) Igen, tényleg finomak, jó puhák. Az erdő nagyon jó kis hely.

      Törlés
  3. Hello I'am Chris From France!!
    You Have A Wonderful Blog Which I Consider To Be Registered In International Blog Dictionary. You Will Represent Your Country
    Please Visit The Following Link And Comment Your Blog Name
    Blog Url
    Location Of Your Country Operating In Comment Session Which Will Be Added In Your Country List
    On the right side, in the "green list", you will find all the countries and if you click them, you will find the names of blogs from that Country.
    Imperative to follow our blog to validate your registration.Thank you for your understanding
    http://world-directory-sweetmelody.blogspot.com/
    Happy Blogging
    ****************

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések