Paleo raffaello
Azért a paleo étkezésben nem könnyű édességeket rittyenteni, viszont nyilván mindenki kívánja egy idő után. Ha így étkezünk vagy nem tudjuk, mivel lepjük meg ismerősünket, próbáljuk ki a raffaello golyó paleo változatát.
A recept Posta Renáta: Paleolit fogyókúra hedonistáknak című könyvében jelent meg, a Jaffa Kiadó gondozásában.
A kiegészítőket az Apacuka kerámiakészítő workshopon készítettem.
Könyvajánlót a Kifőztük oldalán olvashattok, a recept megjelent a szeptemberi számban.
Hozzávalók:
100 g kókuszreszelék
50 ml kókusztej
6 evőkanál kókuszzsír
2 evőkanál eritrit
1 teáskanál őrölt vanília vagy fahéj
kókuszreszelék a forgatáshoz
a golyók közepébe tehetünk hámozott, egész mandulát
Az alapanyagokat összegyúrom, a masszát hűtőbe teszem. Amint a krémben megszilárdul a kókuszzsír, és formázhatóvá válik, diónyi golyókat gömbölygetek belőle. Megforgatom kókuszreszelékben, fogyasztásig hűtőben tárolom.
A recept Posta Renáta: Paleolit fogyókúra hedonistáknak című könyvében jelent meg, a Jaffa Kiadó gondozásában.
A kiegészítőket az Apacuka kerámiakészítő workshopon készítettem.
Könyvajánlót a Kifőztük oldalán olvashattok, a recept megjelent a szeptemberi számban.
Hozzávalók:
100 g kókuszreszelék
50 ml kókusztej
6 evőkanál kókuszzsír
2 evőkanál eritrit
1 teáskanál őrölt vanília vagy fahéj
kókuszreszelék a forgatáshoz
a golyók közepébe tehetünk hámozott, egész mandulát
Az alapanyagokat összegyúrom, a masszát hűtőbe teszem. Amint a krémben megszilárdul a kókuszzsír, és formázhatóvá válik, diónyi golyókat gömbölygetek belőle. Megforgatom kókuszreszelékben, fogyasztásig hűtőben tárolom.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése