Corn Burger - kukoricaburger

Nagyon-nagyon szeretem a hamburgert. Sajnos így vagyok a pizzával, a tésztával és még egynéhány hasonlóan nem alakbarát fogással. Lehetőleg ezekből is a házi verziót szeretem. Nem állok nagy húsevő hírében, így aki rendszeresen látogatja a blogomat, találkozhatott már a tojásburgerrel és a zöldburgerrel. De hogy a húsimádokat se hagyjam cserben, készült már rendes verzió is.

A kukoricaburger is nagyon érdekesen sikerült, Férj szerint - aki nagy húsevő -,teljesen jó, ahhoz képest, hogy nincs benne hús. Persze az övében lett volna pirított bacon, ha nem felejt el venni.


Én most ezzel a recepttel járulok hozzá a 61. VKF! kiíráshoz.Ha van kedvetek receptet küldeni, még megtehetitek!

A zsemle tésztája nem saját találmány, ebben nem ismerek tréfát, és egy ideje szigorúan ragaszkodom Alexa Chisti féle szendvicskenyér recepthez. Annyit szoktam mindössze egyszerűsíteni a dolgon, hogy mindent a kenyérsütő gép üstjébe teszek, hagyom, hogy megdagassza és megkelessze a tésztát.

Hozzávalók a kukoricafasírthoz:

340 g konzerv kukorica (nettó súly)
1 vízbe áztatott zsemle
1 csokor petrezselyem vagy koriander
ízlés szerinti mennyiségű snidling
2 tojás
10-20 evőkanál zsemlemorzsa (ez főleg attól, hogy milyen zsemlét használtunk)
só, bors, chili paprika (elhagyható, ha nem szeretjük a csípőset)
olaj a sütéshez

A zsemlét jól kinyomkodom, késes robotgépbe teszem a lecsepegtetett kukoricával, a tojással és a fűszerekkel. Simára dolgoztatom a géppel. Hozzáadok több részletben annyi zsemlemorzsát, hogy formázható masszát kapjak, de ne legyen kőkemény! Lapos fasírtokat formázok, és kisütöm őket forró olajban.


A kukoricafasírtok kapnak a tetejükre egy szelet cheddar sajtot és beülnek a grill alá, hogy szépen rájuk olvadjon a sajt. A félbevágott zsemléket is megpirítom kicsit, aztán jól megpakolom hagymával, paradicsommal, salátával, ketchup-pal, mustárral.

Ha szeretitek a kukoricát, a levest se hagyjátok ki! Recept ITT.

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések