Banános-nutellás tündértorták
Ha valakinek ismerősek a figurák, nem véletlen. Bizony, PindÚr szülinapi tortáján voltak hasonlók. Hiába, nekem csak ilyen megy. No, de a lényeg, a figurák miatt farsangi mulatság kompatibilissé váltak a tündértorták, de gyerekzsúrra vagy csak úgy kedvtelésből is elkészíthetjük. Aki pedig nem akar vacakolni a marcipánnal, próbálja ki a krémet, komolyan mondom, jóféle kakaóval isteni! Ja, és mondtam már, hogy nutella és banán is van benne? Ezt a kombót meg nem lehet nem szeretni!
A recept megtalálható a Kifőztük magazin februári számában is.
Hozzávalók (10 darabhoz):
100 g vaj
1 banán
2 tojás
75 g nádcukor
1 teáskanál vanília-kivonat
50 g nutella (nálam házilag készült)
100 g liszt
25 g cukrozatlan kakaópor
1 teáskanál sütőpor
a díszítéshez:
100 g marcipán
vagy
250 g mascarpone
100 g porcukor
30 g cukrozatlan kakaópor
Az olvasztott vajat, a tojást, a cukrot, a vaníliát és a nagy szeletekre vágott banánt botmixerrel simára pürésítjük. Hozzászitáljuk a lisztet, a kakaót és a sütőport. Egyneművé keverjük a tésztát, a muffin kapszlikat 2/3-ig megtöltjük, 180 fokra előmelegített sütőben 18-20 perc alatt készre sütjük.
Miután kihűltek a sütemények, díszíthetjük marcipánnal - amit egy kis lekvárral is tudunk rögzíteni - vagy csokoládékrémmel. Utóbbihoz robotgéppel kikeverjük a krémsajtot a porcukorral és a kakaóval, amíg sül a sütemény, majd hűtőbe tesszük. Habzsákból a kihűlt muffinok tetejére nyomjuk a krémet.
A recept megtalálható a Kifőztük magazin februári számában is.
100 g vaj
1 banán
2 tojás
75 g nádcukor
1 teáskanál vanília-kivonat
50 g nutella (nálam házilag készült)
100 g liszt
25 g cukrozatlan kakaópor
1 teáskanál sütőpor
a díszítéshez:
100 g marcipán
vagy
250 g mascarpone
100 g porcukor
30 g cukrozatlan kakaópor
Az olvasztott vajat, a tojást, a cukrot, a vaníliát és a nagy szeletekre vágott banánt botmixerrel simára pürésítjük. Hozzászitáljuk a lisztet, a kakaót és a sütőport. Egyneművé keverjük a tésztát, a muffin kapszlikat 2/3-ig megtöltjük, 180 fokra előmelegített sütőben 18-20 perc alatt készre sütjük.
Miután kihűltek a sütemények, díszíthetjük marcipánnal - amit egy kis lekvárral is tudunk rögzíteni - vagy csokoládékrémmel. Utóbbihoz robotgéppel kikeverjük a krémsajtot a porcukorral és a kakaóval, amíg sül a sütemény, majd hűtőbe tesszük. Habzsákból a kihűlt muffinok tetejére nyomjuk a krémet.
Egyszerűen mesés :-)
VálaszTörlésGyönyörű képekkel :-)
Tündér vagy! Köszönöm!
TörlésDe kedves és mesés fotók! Nagyon tetszik. Igazi kisgyerekes álom... :o)
VálaszTörlésKi kell használni, amíg kicsik. :) Köszönöm Krisz! :)
TörlésNagyon gyerekvadító a végeredmény! :)
VálaszTörlésGyerekvadító, ez jó! :)))
TörlésNem igaz, a Bogyó és Babóca is szuper lett! :)))
VálaszTörlésJajj, de rég volt már! :)
TörlésNagyon kreatívak lettek! :)
VálaszTörlésÓ, köszönöm!
TörlésNagyon jó lett :) Elárulnád, hogy hol találtad azokat a szép muffin papírokat? :)
VálaszTörlésKöszönöm! Persze, hogy elárulom! :) A SkandiTrendtől és az eztettem boltból vannak.
TörlésKöszi az infót! :)
Törlés