Mandulla
Igen, igen, tudom, hogy a mandulát egy L-lel írjuk. De ha a mogyorókrém nutella, akkor engedtessék meg nekem, hogy a mandulakrémet mandullának hívjam. (Oh, de kreatív...)
A történet ott kezdődik, hogy én nem szeretem a házilag kevert és pépesített nutellát, mert nem tudom olyan finomra őrölni hozzá a magokat, hogy olyan legyen, mint a bolti pajtása. Viszont nagyon szeretném, ha itthon készülne, jó minőségű alapanyagokból. No kérem, a megoldás, hogy pasztát használok hozzá. A mogyoró- és a mandulakrém is kiváló belőle, és semmi mesterséges trutyit nem tartalmaz. És nem utolsó sorban kiváló gasztroajándék lehet így az ünnepek előtt!
A tökéletes mogyorókrémért kattintsatok át Gesztenyéhez!
Hozzávalók:
100 g mandulapaszta (beszerezhető a Noosti Kft.-nél, ne ilyedjünk meg a mennyiségtől, bőven elfogy szavatossági időn belül, ha egyszer rákapunk)
75-100 g fehér csokoládé (attól függ, mennyire szeretnénk sűrűre)
A fehér csokoládét megolvasztom, simára keverem. Hozzáadom a mandulapasztát, jól elkeverem benne (akár botmixert is használhatunk). Üvegbe töltöm, hagyom megszilárdulni (hűtőben kicsit gyorsabb), kicsinosítom, és már kész is a heti nyalánkság vagy a cseppet sem diétás gasztroajándék.
Hűtőben megdermed, de nincs benne romlandó, nyugodtan tartsuk a kamrapolcon, mint a nutellát.
Az üveg csinosításának kellékeit megtaláljátok az Eztettem bolt választékában!
A történet ott kezdődik, hogy én nem szeretem a házilag kevert és pépesített nutellát, mert nem tudom olyan finomra őrölni hozzá a magokat, hogy olyan legyen, mint a bolti pajtása. Viszont nagyon szeretném, ha itthon készülne, jó minőségű alapanyagokból. No kérem, a megoldás, hogy pasztát használok hozzá. A mogyoró- és a mandulakrém is kiváló belőle, és semmi mesterséges trutyit nem tartalmaz. És nem utolsó sorban kiváló gasztroajándék lehet így az ünnepek előtt!
A tökéletes mogyorókrémért kattintsatok át Gesztenyéhez!
Hozzávalók:
100 g mandulapaszta (beszerezhető a Noosti Kft.-nél, ne ilyedjünk meg a mennyiségtől, bőven elfogy szavatossági időn belül, ha egyszer rákapunk)
75-100 g fehér csokoládé (attól függ, mennyire szeretnénk sűrűre)
A fehér csokoládét megolvasztom, simára keverem. Hozzáadom a mandulapasztát, jól elkeverem benne (akár botmixert is használhatunk). Üvegbe töltöm, hagyom megszilárdulni (hűtőben kicsit gyorsabb), kicsinosítom, és már kész is a heti nyalánkság vagy a cseppet sem diétás gasztroajándék.
Hűtőben megdermed, de nincs benne romlandó, nyugodtan tartsuk a kamrapolcon, mint a nutellát.
Az üveg csinosításának kellékeit megtaláljátok az Eztettem bolt választékában!
Jaaaj, nyami! Hát bizony, nálunk sem érné meg a szilvesztert sem, ha karácsonyra készíteném :)
VálaszTörlésVeszélyes, de tényleg nagyon jó cucc. :)
TörlésKatuci!
VálaszTörlésEz szuper lett :-))
Köszönöm, a tiéd is! :))) És a pasztát is nagyon köszönöm!
Törlésmegrendeltem a pasztát és amint megérkezik elkészítem. Remélem jól fog sikerülni, köszi a receptet!
VálaszTörlésDe örülök neki, nagyon drukkolok! Érdemes vele kísérletezgetni, mondjuk a tej- vagy étcsokoládés verzió sem lehet rossz, csak kevesebb csokit használj akkor!
TörlésEz de remek ötlet!
VálaszTörlésA mandulát szeretem, a fehér csokit szeretem, a mandullát is szeretni fogom. Írás közben ki is ötlöttem, hogy fánkkal fogom először kipróbálni.
De jó, de jó!!! Végre fánk szezon van, mi? Nálunk is tegnap volt, imádommm! :)
Törlés