Juhtúrós gombafejek
Akár ünnepi előétel, akár főétel is lehet, ha vegákról van szó. Nagy önuralom kell hozzá, hogy a tölteléket ne faljuk be még a gombába kerülés előtt, de próbáljuk meg kibírni!
A recept megtalálható a Kifőztük magazin decemberi számában is.
Hozzávalók:
10-12 darab közepes méretű csiperke gomba
100 g juhtúró
1 evőkanál tejföl
1 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
50 g sajt (lehetőleg juh)
A gombákat megtisztítjuk, tűzálló tálba helyezzük. A túrót, a tejfölt, a reszelt sajt felét, a zúzott fokhagymát és a petrezselymet botmixerrel pépesítjük. A gombákat olajozott jénai tálba tesszük. A krémet a gombafejekbe töltjük, megszórjuk mindegyik tetejét a reszelt sajt másik felével. 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
A recept megtalálható a Kifőztük magazin decemberi számában is.
Hozzávalók:
10-12 darab közepes méretű csiperke gomba
100 g juhtúró
1 evőkanál tejföl
1 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
50 g sajt (lehetőleg juh)
A gombákat megtisztítjuk, tűzálló tálba helyezzük. A túrót, a tejfölt, a reszelt sajt felét, a zúzott fokhagymát és a petrezselymet botmixerrel pépesítjük. A gombákat olajozott jénai tálba tesszük. A krémet a gombafejekbe töltjük, megszórjuk mindegyik tetejét a reszelt sajt másik felével. 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
Tökéletes ízpárosítás! Imádom! :)
VálaszTörlésÉn is, nagyon! :)))
Törlés