Sajtos mártogatós
Ami még melegen kitűnő mártogatós, ha meg marad belőle és kihűl, sajtkrémként vagy tojáskrém alapként is funkcionálhat.
Hozzávalók:
100 g mascarpone
100 g cheddar sajt (vagy bármilyen könnyen olvadó fajta)
egy kisebb csokor metélőhagyma (vagy bármilyen fűszer)
ízlés szerint só
A cheddart lereszelem, összekeverem a krémsajttal, mikrosütőbe teszem a legmagasabb fokozatra 4-5 percre, közben percenként átkeverem. Végül hozzáadom a metélőhagymát, ha kell, még sózom.
Természetesen egy lábosban is készíthetjük, akkor folyamatosan kevergessük fakanállal, míg összeolvad.
Mellé készítettem házi tortilla chipset, ami nagyon nem jött be. :-(
Hozzávalók:
100 g mascarpone
100 g cheddar sajt (vagy bármilyen könnyen olvadó fajta)
egy kisebb csokor metélőhagyma (vagy bármilyen fűszer)
ízlés szerint só
A cheddart lereszelem, összekeverem a krémsajttal, mikrosütőbe teszem a legmagasabb fokozatra 4-5 percre, közben percenként átkeverem. Végül hozzáadom a metélőhagymát, ha kell, még sózom.
Természetesen egy lábosban is készíthetjük, akkor folyamatosan kevergessük fakanállal, míg összeolvad.
Mellé készítettem házi tortilla chipset, ami nagyon nem jött be. :-(
Jó ötlet, nálunk fontos szerepet játszanak a dipek, gyakran készítek, még gyümölcshöz is :)!
VálaszTörlésHmmm, de jó lehet gyümölcshöz!!
Törlés