Csokoládés macaron fagylalt, avagy mit kezdjünk az elrontott macaronokkal

Férj már kiröhög, hogy nem adom fel. De ezt teszi a macaron, függőséget okoz. Nem csak a fogyasztása, a készítése is. Ráadásul, ha sikerül néhányszor, akkor azért sütöd, ha meg nem, hát azért. Hülye dolog. Volt egy igen jó szériám, majd egy igen rossz, ami azóta is tart. Múltkor már-már úgy tűnt, sikerülhet, de az a gonosz párás idő mindent elrontott, és hiába nőttek azok a gyönyörű kis talpacskák, egyik pillanatról a másikra szétrepedt az összes kis korong. Ugye ez a rémálmunk, kedves macaron sütő sorstársaim? A pára az elkészült makik állagában is megmutatkozott, meglepően puhák voltak. Mivel nem állt szándékomban napokig nézegetni a kis csúfságokat, majd kidobni, meg aztán az ízük olyan hű de nagyon jó lett, bevillant J. barátnémmal folytatott beszélgetésünk, melyben felmerült a macaron fagyi. Szépen lassan fel is épült lépésről-lépésre, jelentem épp azt kanalazgatom, mert nagyon jó lett! Teljesen csokoládés macaron íze van, szóval ne csüggedjetek, ha nem sikerül, mert van élet a repedt macaronok után is! :-)


Hozzávalók:

50 g elrontott, felszabdalt kakaós macaron (persze lehet több is benne, ahogy tetszik, recept pl. ITT)

100 g őrölt mandula
60 g cukor
50 ml forró víz

500 ml teljes tej
50 g cukor
25 g étkezési keményítő
30 g cukrozatlan kakaópor (ha tehetitek, próbáljátok ki a Divine-t, nagyon finom, kb. tízszer jobb, mint a Szerencsi)

50 g étcsokoládé apró darabokra vágva vagy pasztilla

+ ízlés szerint mandula, kakaóbab

A mandulakrémet készítem el először, ehhez a az örült mandulát, a cukrot és a forró vizet simára keverem késes aprítóban, félreteszem hűlni.

400 ml tejet felforralok. Közben a maradék egy deci tejben simára keverem a cukrot, a keményítőt és a kakaóport. A lángról levett forró tejhez keverem, lehűtöm. Belekeverem a mandulakrémet, majd az egészet néhány órára hűtőbe teszem. Mehet akár a fagyasztóba is, csak ügyeljünk rá, hogy ne fagyjon meg.

A hideg fagylalt alapot az előzőleg előkészített fagyigépbe öntöm, a további munkát a gépre bízom, hagyom kb. 20 percig dolgozni, ekkor hozzáadom a csokoládét, a kakaóbabot és a kis macaron darabkákat. További 10-20 percig hagyom dolgozni, ekkor szépen besűrűsödik a fagylaltunk. Ha a gép végzett, már ehetjük is a fagyit, feledve a macaron okozta bosszúságot!

Megjegyzések

  1. Nagyon jó ötlet! Nem vagy egyedül ezzel a problémával!:))Nekem még egyszer sem sikerült:))

    VálaszTörlés
  2. Katuci!
    Ez nagyon szuper ötlet:-))
    Ha legközelebb elrontom, biztos ilyesmit csinálok:-))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nálam általában a nagyja a kukában landol, de utálom kidobni.

      Törlés
  3. Szívesen megkóstolnám! Na ezért nem fogok én bele a macaron sütésébe, ha neked nem sikerül akkor én mit akarok?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tessék csak próbálkozni, azért nekem is sikerült már párszol, de most tényleg borzasztó párás volt a levegő, az meg sosem jó neki.

      Törlés
  4. Igen van élet a repedt macaronok után is! Mi megettük úgy repedten, laposan, leragadtan, de legközelebb így is kipróbálom! :) Én ki nem dobnám!! :)) Krémes süti tetejét is beszórhatod vele szuper lesz! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. No igen, csak nálunk nem fogy, csak ha vendég vagy gyerek van. :-)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések