Mák-passiógyümölcs bonbon (SAD IX.)

Ez a bonbon a Segítsütis válogatásom egyike. A pettyes burok a SAD kilencedik fordulója miatt jutott eszembe, melynek háziasszonya Praliné Zsuzsi, aki szintén szereti ezt az ízvilágot.

Elég sok helyre vittem kóstolót ebből a bonbonból, tartottam is tőle, hogy mi lesz a reakció, de pozitív visszajelzéseket kapott. Nem lett túl édes, hiszen a bonbon felében passiógyümölcs zselé van, ami úgy robban, mint egy energiabomba. Közben pedig kiegyenlíti az ízeket a mák és a fehér csokoládé nyugodt édessége.


Hozzávalók:

260 g fehér csokoládé
1%-nyi porított kakaóvaj
2-3 tk. mák

50 ml passiógyümölcs lé (lehet fagyasztott vagy a gyümölcs kifacsart és átszűrt leve)
20 g cukor
4 g pektin vagy dzsemfix

15 g darált mák
50 ml tejszín
30 g narancslekvár
75 g fehér csokoládé

A passiólevet, a cukrot és a dzsemfixet egy edényben összeforralom 30-60 másodperc alatt.

A tejszínt és a narancslekvárt felforralom, hozzáadom a megdarált mákot, végül a fehér csokoládéra öntöm, simára keverem és félreteszem hűlni.

A fehér csokoládét temperálom a kakaóvajjal, közben hozzáadom a mákot. (Mivel a máktól sűrűbb lesz a csokoládé, kicsit több kakaóvajat használtam, hogy hígítsam.) A temperált csokoládét az előkészített formába öntöm, kiütögetem belőle a levegőt, néhány percig hagyom, hogy a burok megszilárduljon. Kicsepegtetem a felesleges csokoládét, a formát lefelé fordítom, hogy egyenletes burok képződjön, 10 percig hagyom, majd a hűtőbe teszem szilárdulásig.

A kihűlt passiózselét nyomózsákba teszem és mindegyik mélyedésbe töltök, kb. a forma mélységének a feléig, visszateszem kicsit a hűtőbe. A mákos ganache-sal feltöltöm a hüvelyeket, kis helyet hagyva a talpaknak, 20 percre ismét hűtő. A kimaradt csokoládét újratemperálom, lezárom vele a bonbonokat, 20-30 perc hűtés után kifordítom őket a formából.

Megjegyzések

  1. Nagyon szép lett a pöttyös burok!! Örülök, hogy játszol! :)

    VálaszTörlés
  2. Ezzel nálam is sikert arattál volna, csodaszép - igazi SAD9-es pöttyökkel - , mint mindegyik bonbonod. :)))

    VálaszTörlés
  3. De aranyosak vagytok, köszönöm szépen! :-)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések