Süss, alkoss, díszíts! 7. forduló - klasszikusok új ruhája

Chriesitől repült egyenesen az én konyhámba a SAD stafétája. Ezt a játékot a VKF mintájára Kiskukta hívta életre. Nagyon köszönöm a lehetőséget, remélem, kitaláltok majd sok-sok finomságot!

Hű, tényleg nem könnyű dolog ám témát választani. Jönnek az ötletek, aztán elveti őket az ember. Mivel mégis csak a díszítés kapja a legnagyobb hangsúlyt ebben a játékban, így azt szeretném, ha újragondolnátok a klasszikus édességeket, főleg a kinézetüket.

Tehát, végy egy klasszikus sütemény vagy torta receptet, majd varázsold át a külsejét! Maradhat torta pl. Zila formában vagy szögletesen, minitorta, de nincs ellenemre a bonbon, macaron, pohárkrém, sőt még a fagylalt vagy jégkrém sem (a nagy melegre való tekintettel). Ha ezeken kívül eszetekbe jut még bármi más forma, hajrá, nem szeretnék határt szabni a fantáziátoknak!

A lefotózott édesség (esetleg sósság) posztját 2012. július 20-22. (meghosszabbítva 25-ig!) között tegyétek közzé a blogokon, a poszt linkjét küldjétek el nekem e-mailben a katucikonyha@gmail.com címre SAD címmel. Az sem marad ki, akinek nincs blogja, őket arra kérem, hogy a megadott időszakban e-mailben küldjék el a nevezett mű képét és leírását nekem a fent említett címre.

Nagyon várom, hogy mikkel rukkoltok elő! :-)

Ajánlom még figyelmetekbe a párhuzamosan folyó VKF-et is, aminek játékmestere Selectfood Alíz, akivel majdnem témaütközésünk lett, még jó, hogy megnéztem a kiírását. :-)

Végezetül, ugyan nem szokás, de úgy határoztam, a SAD-ra nevezők között az összefoglaló közzétételekor kisorsolok majd valami apróságot.

Megjegyzések

  1. Akkor elsőként jelentkeznék, ötletek már kavarognak a fejemben, és szívesen bekapcsolom ilyen melegben is a sütőt! :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De örülök, nagyon kíváncsi vagyok, miket küldötök majd!

      Törlés
  2. Még nem tudom hogy mit és hogyan , de gondolkodom és jelentkezem!

    VálaszTörlés
  3. Szuper ötlet, már el is készült pár vázlat a fejemben! :-)Gratula a háziasszonysághoz!

    VálaszTörlés
  4. Gratula a stafétához! :) De esztetetet nem értem ám. Akkor most az a lényeg, hogy ne lehessen felismerni rajta, hogy ez egy klasszikus süti, vagy hogyan? Lehet, hogy a hőség, bocsi... :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jó nyakatekert, érzem én... :-))) Szóval, lehessen rajta látni, csak legyen más, ne a klasszikus kinézetével jelenjen meg. A dobos torta teteje mondjuk menjen csigásan felfelé (jó, ez valami über profizmust igényel :-) ), vagy a zserbó legyen bonbon, a Sacher macaron... De meg is tarthatod tortának, csak akkor variálj a kinézetén. Nincs semmi különösebb kötöttség, csak a desszert alapja egy klasszikus süti legyen.

      Törlés
    2. Ja már értem akkor, köszi! :) Jól bele kell húznom, hogy kiagyaljak valamit...

      Törlés
  5. Szuper ötlet:) Mi van, ha valaki akkor éppen nyaral és nincs computer, internet közelben azokon a napokon? Tulajdonképpen én ma készítettem valamit, ami tökéletes a te kiírásodra, akkor addig nem postolom. Csak nem biztos, hogy azon a 3 napon pont tudom majd postolni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha valaki nyaral, arra nagyon irigykedem. :-) De nem maradsz le semmiről, akkor posztold a határidő előtt, mielőtt elmennél nyaralni, nincs semmi gond belőle, csak küldd el a linket mailben, kérlek. És lehet érdeklődni, hogy merre nyaraltok? :-))

      Törlés
    2. Arra én is:) Mi csak itt Norvégiában megyünk nyaralni, kölcsön nyaralóba, még nem jártunk arrafelé és ez egy elég nagy ország:) De az időpontot még pontosan nem tudom, de ez így jó, ha lehet előtte is posztolni, akkor mindenképpen jövök:)

      Törlés
  6. Nagyon jó téma!:))

    VálaszTörlés
  7. Nagyon klassz téma :) Igyekszem valamivel előrukkolni :)

    VálaszTörlés
  8. Tényleg izgatottan várom, miket küldötök majd el, örülök, hogy tetszik Nektek a téma!

    VálaszTörlés
  9. Nagyon jó a téma,jövök Én is!

    VálaszTörlés
  10. És ez a kisorsolós dolog is nagyon kedves :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések