Aszalt szilvás-marcipános bonbon
Nem egészen aktuális, sőt... :-) A marcipánról és az aszalt dolgokról inkább a Karácsony jut az eszembe, de nincs mit tenni, egyes fényképek csak lapulnak és lapulnak. :-)

Hozzávalók:
240 g 80%-os étcsokoládé
1%-nyi porított kakaóvaj
100 g marcipán
2-3 ek. narancslekvár
6-7 szem aszalt szilva
egy jó csipet őrölt fahéj

Az étcsokoládét a kakaóvajjal temperálom, elkészítem a bonbonhüvelyeket, hűtöm szilárdulásig (nagyjából 10 perc). Közben az aszalt szilvágat pici darabkákra vágom, aprítóképbe teszem a narancslekvárral, a fahéjjal és a marcipánnal. A tölteléket a mélyedésekbe adagolom, helyet hagyva a bonbonok talpainak, újratemperált csokoládéval lezárom őket. 30 perc hűtés után kifordítom az elkészült bonbonokat a formából.
Mivel elég szilárd a töltelék, akár kis golyókat is formázhatunk belőle, amit aztán olvasztott (ha van lehetőségünk, temperált) csokoládéba mártunk és lecsepegtetünk.

Hozzávalók:
240 g 80%-os étcsokoládé
1%-nyi porított kakaóvaj
100 g marcipán
2-3 ek. narancslekvár
6-7 szem aszalt szilva
egy jó csipet őrölt fahéj

Az étcsokoládét a kakaóvajjal temperálom, elkészítem a bonbonhüvelyeket, hűtöm szilárdulásig (nagyjából 10 perc). Közben az aszalt szilvágat pici darabkákra vágom, aprítóképbe teszem a narancslekvárral, a fahéjjal és a marcipánnal. A tölteléket a mélyedésekbe adagolom, helyet hagyva a bonbonok talpainak, újratemperált csokoládéval lezárom őket. 30 perc hűtés után kifordítom az elkészült bonbonokat a formából.
Mivel elég szilárd a töltelék, akár kis golyókat is formázhatunk belőle, amit aztán olvasztott (ha van lehetőségünk, temperált) csokoládéba mártunk és lecsepegtetünk.
Ha nem is időszerű, de nagyon finom lehet a bonbonod!
VálaszTörlésMáris jelentkezem a SAD-ra, gondolkodom miovel nevezzek.
Nálam a csoki és a bonbon mindig időszerű, bármivel is legyen töltve ;)
VálaszTörlésNem baj! Nekem így is nagyon! :))))
VálaszTörlésNa jó, akkor jöhet most is! :-))
VálaszTörlés