Narancsos-kávés csokoládécsésze ropogós ostyával, a SAD 6. fordulójára
Nagyon megtetszett a SAD kiírás, melyet Noémi tett közzé, vagyis "Kávét vagy teát?". Nagyon szerettem volna a teát választani, de épp hogy csak sikerült a kávét. Konyha nélkül nehézkes az egyszerű gasztroblogger élete, így a 36 fokos hőségben fogadjatok tőlem egy szerényebb verziót. Az eredeti ötlet sokkal, de sokkal jobb lett volna, de az majd egyszer, később...

Hozzávalók kb. 10 db csokicsészéhez:
10 db készen kapható csokoládécsésze (beszerzési hely: Ázsia bolt vagy nagy tételben Goodwill)
75 ml állati tejszín (legalább 30%-os)
1 ek. kávéesszencia (van 2 ek. jó erős főzött kávé)
1 kk. őrölt fahéj
1 tk. reszelt szicíliai narancshéj (ettől lesz csak igazán aromás a ganache)
125 g 46%-os kakaótartalmú tejcsokoládé
karamellizált ostyatöret (beszerzési hely: Ázsia bolt)

A tejszínt felforralom a fahéjjal, a kávéesszenciával és a narancshéjjal. A tejcsokoládét megolvasztom, több részletben hozzákeverem a tejszínt (köszönet az ötletért Praliné Zsuzsinak). A simára kevert ganache-t lehűtöm. A csokoládécsészék aljába szórok egy réteg ostyatöretet, nyomózsákból beleadagolom a krémet, még néhány morzsa ostyával megszórom a tetejét.

Tipp: a csokoládécsészéket készíthetjük magunk is, ha olvasztott (lehetőleg temperált) csokoládéval kikenünk papír- vagy szilikonkapszlit, hűtőbe tesszük néhány percre, majd leválasztjuk róla a formát.

Hozzávalók kb. 10 db csokicsészéhez:
10 db készen kapható csokoládécsésze (beszerzési hely: Ázsia bolt vagy nagy tételben Goodwill)
75 ml állati tejszín (legalább 30%-os)
1 ek. kávéesszencia (van 2 ek. jó erős főzött kávé)
1 kk. őrölt fahéj
1 tk. reszelt szicíliai narancshéj (ettől lesz csak igazán aromás a ganache)
125 g 46%-os kakaótartalmú tejcsokoládé
karamellizált ostyatöret (beszerzési hely: Ázsia bolt)

A tejszínt felforralom a fahéjjal, a kávéesszenciával és a narancshéjjal. A tejcsokoládét megolvasztom, több részletben hozzákeverem a tejszínt (köszönet az ötletért Praliné Zsuzsinak). A simára kevert ganache-t lehűtöm. A csokoládécsészék aljába szórok egy réteg ostyatöretet, nyomózsákból beleadagolom a krémet, még néhány morzsa ostyával megszórom a tetejét.

Tipp: a csokoládécsészéket készíthetjük magunk is, ha olvasztott (lehetőleg temperált) csokoládéval kikenünk papír- vagy szilikonkapszlit, hűtőbe tesszük néhány percre, majd leválasztjuk róla a formát.
Így is szuper lett! Édes kis ajándéknasinak való :)
VálaszTörlésHa ez "csak" egy szerényebb verzió, akkor milyen lett volna az eredeti változat?! Nekem nagyon tetszik! :)
VálaszTörlésNagyon jó recept, és nem is túl bonyolult!
VálaszTörlésSzerintem szuper lett:)
VálaszTörlésMilyen szép! :) gratulálok! :)
VálaszTörlésUgye milyen egyszerű?! :-) Ez az, amire nincs kifogás, a csokicsésze elkészíthető vagy megvásárolható az Ázsiában, de volt már az Aldiban is. Nagyon sokoldalú, Vianne-nál is találtok egy gyönyörűséget: http://levendulaescsokolade.blogspot.hu/2011/12/mandulas-csokis-fenyobonbon.html
VálaszTörlésSzép! Csokiban NAGY vagy!
VálaszTörlésJajj, de kis guszta! Tök fini lehet! :)
VálaszTörlésOlyan szépen csillog az a csokicsúcs, összeszalad az ember szájában a nyál! :-) Gratulálok a blogodhoz!
VálaszTörlésDe kedvesek vagytok, nagyon szépen köszönöm Nektek, pofon egyszerű, számtalan módon variálható, csak ajánlani tudom.
VálaszTörlés