2016. július 6., szerda

Egészben sült karaj francia BBQ fűszerrel

Férjnek kedveskedve sütöttem némi húst, jól megfűszerezve. Kihűlve vékonyra szeleteltem, így aztán még kisebb adagokban szendvicsbe, salátára is ment belőle. De ezt majd meglátjátok!

A recept megjelent a júniusi Kifőztük magazinban is.

A fűszerkeverékért köszönet a Fűszerésznek!

A hátterek kaphatók a Fotókelléknél.



Hozzávalók 

1 kg csontozott egész karaj
1 dl olívaolaj
1 evőkanál méz
​​
Az olajban elkeverjük a mézet és a fűszerkeveréket. Az átmosott húst megtöröljük, és alaposan beledörzsöljük a fűszeres olajat. Sütőrácsos tepsibe tesszük, fóliával letakarjuk, és 150 fokos sütőben 2 órán át sütjük. Ezután levesszük a fóliát, és a karajt további 1 órára visszatesszük pirulni. A sütőből kivéve fóliába csomagolva pihentetjük, majd vékony szeletekre vágva, a tepsi aljából félretett szósszal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése