Egészben sült karaj francia BBQ fűszerrel

Férjnek kedveskedve sütöttem némi húst, jól megfűszerezve. Kihűlve vékonyra szeleteltem, így aztán még kisebb adagokban szendvicsbe, salátára is ment belőle. De ezt majd meglátjátok!

A recept megjelent a júniusi Kifőztük magazinban is.

A fűszerkeverékért köszönet a Fűszerésznek!

A hátterek kaphatók a Fotókelléknél.



Hozzávalók 

1 kg csontozott egész karaj
1 dl olívaolaj
1 evőkanál méz
​​
Az olajban elkeverjük a mézet és a fűszerkeveréket. Az átmosott húst megtöröljük, és alaposan beledörzsöljük a fűszeres olajat. Sütőrácsos tepsibe tesszük, fóliával letakarjuk, és 150 fokos sütőben 2 órán át sütjük. Ezután levesszük a fóliát, és a karajt további 1 órára visszatesszük pirulni. A sütőből kivéve fóliába csomagolva pihentetjük, majd vékony szeletekre vágva, a tepsi aljából félretett szósszal tálaljuk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések