2013. október 8., kedd

Brokkoli krémleves

Imádom, imádom, imádom!!!! Minden héten tudnám enni, megjegyzem, eszem is. :) Kell még ehhez egyáltalán bármit is hozzáfűzni? Tessék hozzá elkészíteni az olívás-sajtos tekercseket, nem bánjátok meg, anyukám garantálja. :)

A recept megtalálható a Kifőztük magazin októberi számában.



Hozzávalók:

500 g brokkoli
2-3 szál újhagyma
800 ml víz
200 ml főzőtejszín
2 bio zöldségleves kocka - DM alnatura
1 ek. olívaolaj
1 ek. vaj

Az olajat és a vajat felmelegítjük, a brokkolirózsákat és a felkarikázott újhagymát átforgatjuk benne. Felöntjük vízzel, hozzáadjuk a leveskockákat, 15 perc alatt puhára főzzük a brokkolit. Levesszük a tűzről a levest, összeturmixoljuk, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tejszínt. Végül visszatesszük a tűzre, és felforraljuk.

4 megjegyzés:

  1. Én is így készítem, az újhagymát leszámítva :) Nagy kedvenc :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugye? És a legjobb, hogy 15 percnél sosem több idő elkészíteni.

      Törlés
  2. Nyami, nyami, de jól néz ki! Azok a csigák is szépek mellette :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, igen, érdemes hozzá bevetni kísérőnek a csigát. :))

      Törlés