Portobelló gombás fehér pizza
Nagyon szeretnem a portobelló gombát. Töltve, fokhagymával és petrezselyemmel pirítva, és persze pizzafeltétként is. Próbáljátok ki!
A recept megjelent a Kifőztükben is!
Hozzávalók 4 pizzához
50 dkg kenyér- vagy pizzaliszt
2 dl langyos víz
1/2 dl olívaolaj
2,5 dkg friss élesztő
1 evőkanál cukor
1 evőkanál só
a feltéthez:
2 dl zsíros tejföl
1 gerezd fokhagyma
20 dkg portobello gomba
20 dkg mozzarella
4-5 ág friss vagy 1 evőkanál szárított oregánó
4-5 ág friss vagy 1 evőkanál szárított kakukkfű
1 fehér hagyma
só
a tálaláshoz:
10-20 dkg koktélparadicsom
Nagyjából 10 percig dagasztjuk, majd cipót formázunk belőle. Letakarjuk tiszta konyharuhával, és 30-45 perc alatt a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát 4 részre osztjuk, egyenként meggömbölygetjük, majd lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk. Villával megszurkáljuk.
A fokhagymát a tejfölbe préseljük, sózzuk, és vékonyan megkenjük vele a kinyújtott pizzalapokat. Elrendezzük a tetejükön a felszeletelt gombát és mozzarellát. Meghintjük a fűszerekkel és a felkarikázott fehér hagymával.
250 fokra előmelegített sütőben 6-7 perc alatt készre sütjük, frissen szeletelt koktélparadicsommal tálaljuk.
A Bio-Fungiról további infóért katt IDE.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése