Portobelló gombás fehér pizza


Nagyon szeretnem a portobelló gombát. Töltve, fokhagymával és petrezselyemmel pirítva, és persze pizzafeltétként is. Próbáljátok ki!


A recept megjelent a Kifőztükben is!


Hozzávalók 4 pizzához

50 dkg kenyér- vagy pizzaliszt
2 dl langyos víz
1/2 dl olívaolaj
2,5 dkg friss élesztő
1 evőkanál cukor
1 evőkanál só
a feltéthez:
2 dl zsíros tejföl
1 gerezd fokhagyma
20 dkg portobello gomba
20 dkg mozzarella
4-5 ág friss vagy 1 evőkanál szárított oregánó
4-5 ág friss vagy 1 evőkanál szárított kakukkfű
1 fehér hagyma


a tálaláshoz:
10-20 dkg koktélparadicsom



1 dl langyos, cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet a munkalapra halmozzuk, beleszórjuk a sót, a közepébe lyukat fúrunk, és ide öntjük az élesztős elegyet, a maradék vizet és az olajat.Villával elkezdjük befelé, a folyadék irányába söpörni a lisztet. Addig keverjük így, ameddig csak tudjuk. Ezután lisztezett kézzel folytatjuk a tészta összegyúrását, amíg már nem ragad a kezünkre. 
Nagyjából 10 percig dagasztjuk, majd cipót formázunk belőle. Letakarjuk tiszta konyharuhával, és 30-45 perc alatt a duplájára kelesztjük.


A megkelt tésztát 4 részre osztjuk, egyenként meggömbölygetjük, majd lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk. Villával megszurkáljuk. 


A fokhagymát a tejfölbe préseljük, sózzuk, és vékonyan megkenjük vele a kinyújtott pizzalapokat. Elrendezzük a tetejükön a felszeletelt gombát és mozzarellát. Meghintjük a fűszerekkel és a felkarikázott fehér hagymával. 


250 fokra előmelegített sütőben 6-7 perc alatt készre sütjük, frissen szeletelt koktélparadicsommal tálaljuk.


A Bio-Fungiról további infóért katt IDE. 


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések