Pisztáciás csillag

Újabb karácsonyi recepttel jelenkezek, amit szinte soha nem hagyok ki. Még finomabb, ha málnalekvárral összeragasztotok két kekszet!

A recept megjelent a Kifőztükben is!



Hozzávalók 15 nagyobb vagy 30 kisebb kekszhez

5 dkg sózatlan pisztácia
15 dkg liszt
7,5 dkg porcukor
12,5 dkg hideg vaj
1/4 vaníliarúd
1 kezeletlen narancs héja

a tálaláshoz:
porcukor

Késes aprítóban megdaráljuk a pisztáciát. Hozzáadjuk a lisztet, a vajat, a porcukrot, a vaníliarúd kikapart magjait és a narancshéjat. Az ujjbegyünkkel vagy a késes robotgéppel alaposan összedolgozzuk a hozzávalókat. Ha összeállt a tészta, folpakba csomagoljuk, legalább 1 órára hűtőbe tesszük. Lisztezett felületen átgyúrjuk, 4 mm vastagra nyújtjuk. Lisztezett szaggatóval csillagokat szúrunk ki belőle, mindet sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük. A kekszeket a tepsin hagyjuk kihűlni, majd óvatosan leemeljük, és porcukorral megszórva tálaljuk.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések