Mandulás-csokoládés panettone
Tudom, tudom, nagyon eltűntem. De megérett az elhatározás, hogy legalább néha-néha megosztok veletek egy-egy újabb receptet az elmúlt évekből. Emellett a Nagyi titka oldalán folyamatosan nyomon követhetitek a munkámat, és rengeteg új ötletet kaphattok!
A recept megjelent a Kifőztükben is!
Panettone formát a Cookori webáruházban találtok!
Hozzávalók 16 cm-es formához
50 dkg liszt
25 dkg puha vaj
10 dkg aranybarna nádcukor
5 tojás
1 evőkanál vaníliakivonat
1 kezeletlen narancs héja
1/2 dl langyos tej
5 dkg friss élesztő
1/2 dl rum
5 dkg mazsola
5 dkg aranymazsola
10 dkg étcsokoládé-pasztilla
5 dkg natúr szeletelt mandula
Nagy tálba mérjük a lisztet, majd mélyedést készítünk a közepébe. Beleöntjük a tejben felfuttatott élesztőt és a tojással kikevert vajat. 5-10 perc alatt lágy tésztát dagasztunk belőle. Letakarva, meleg helyen kelesztjük 1,5 órát.
A kétféle mazsolát a rummal addig főzzük, amíg be nem szívja az összes folyadékot.
A megkelt tésztát alaposan belisztezett felületen átgyúrjuk, közben folyamatosan hozzáadagoljuk a mazsolát, a mandulát és a csokoládét. A tésztagombócot a sütőpapírral bélelt aljú és oldalú sütőformába tesszük, és további 1 órát pihentetjük.
180 fokra előmelegített sütőben 50-55 perc alatt készre sütjük.
A recept megjelent a Kifőztükben is!
Panettone formát a Cookori webáruházban találtok!
Hozzávalók 16 cm-es formához
50 dkg liszt
25 dkg puha vaj
10 dkg aranybarna nádcukor
5 tojás
1 evőkanál vaníliakivonat
1 kezeletlen narancs héja
1/2 dl langyos tej
5 dkg friss élesztő
1/2 dl rum
5 dkg mazsola
5 dkg aranymazsola
10 dkg étcsokoládé-pasztilla
5 dkg natúr szeletelt mandula
A tejbe szórunk kevés nádcukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Néhány perc alatt felfuttatjuk. A vajat habosra verjük a maradék cukorral, a vaníliakivonattal és a finomra reszelt narancshéjjal. Tovább keverve, egyesével hozzáadjuk a tojásokat.
Nagy tálba mérjük a lisztet, majd mélyedést készítünk a közepébe. Beleöntjük a tejben felfuttatott élesztőt és a tojással kikevert vajat. 5-10 perc alatt lágy tésztát dagasztunk belőle. Letakarva, meleg helyen kelesztjük 1,5 órát.
A kétféle mazsolát a rummal addig főzzük, amíg be nem szívja az összes folyadékot.
A megkelt tésztát alaposan belisztezett felületen átgyúrjuk, közben folyamatosan hozzáadagoljuk a mazsolát, a mandulát és a csokoládét. A tésztagombócot a sütőpapírral bélelt aljú és oldalú sütőformába tesszük, és további 1 órát pihentetjük.
180 fokra előmelegített sütőben 50-55 perc alatt készre sütjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése