Paradicsomos cukkiniragu
Az egyik kedvenc zöldségem a cukkini, alig várom, hogy eljöjjön a szezon, és megyek is a piacra a kedvenc zöldséges bácsimhoz. Bevásárolok nála a létező összes méretű, színű és formájú darabból. Aztán meg eszeveszett kapkodásba kezdek, hogy mind elfogyjon. :)
A recept megjelent a júliusi Kifőztükben is.
A tányérért köszönet Lantos Judit keramikusnak, a termékei megrendelhetők ITT, és megvásárolhatók a WAMPon! Cuki fa evőeszközöket és dekorszalagokat pedig az Eztettem boltban lehet kapni, nézzetek be!
Hozzávalók:
1 közepes méretű cukkini
1 hagyma
2 paprika
25 dkg gomba
1 csokor petrezselyemzöld
só, bors
1 evőkanál olaj vagy kókuszzsír
A cukkinit hosszában felnegyedeljük, majd felkockázzuk. A gombát megtisztítjuk, hasonló méretűre aprítjuk, mint a cukkini. A hagymát és a paprikát felkarikázzuk.
Egy nagy serpenyőben felhevítjük a zsiradékot, megpirítjuk a hagymát, a paprikát, a cukkinit és a gombát. Amikor már szép színük kezd lenni, sóval és borssal ízesítjük, és rápréseljük a fokhagymagerezdeket. Saját levében puhára pároljuk a zöldségeket.
Megszórjuk az aprított petrezselyemzölddel, végül ráöntjük a paradicsomkonzervet is. További néhány percig főzzük, rizzsel önmagában vagy hús mellé köretként tálaljuk.
A recept megjelent a júliusi Kifőztükben is.
A tányérért köszönet Lantos Judit keramikusnak, a termékei megrendelhetők ITT, és megvásárolhatók a WAMPon! Cuki fa evőeszközöket és dekorszalagokat pedig az Eztettem boltban lehet kapni, nézzetek be!
Hozzávalók:
1 közepes méretű cukkini
1 hagyma
2 paprika
25 dkg gomba
1 csokor petrezselyemzöld
2 gerezd fokhagyma
40 dkg hámozott, darabolt paradicsomkonzerv só, bors
1 evőkanál olaj vagy kókuszzsír
A cukkinit hosszában felnegyedeljük, majd felkockázzuk. A gombát megtisztítjuk, hasonló méretűre aprítjuk, mint a cukkini. A hagymát és a paprikát felkarikázzuk.
Egy nagy serpenyőben felhevítjük a zsiradékot, megpirítjuk a hagymát, a paprikát, a cukkinit és a gombát. Amikor már szép színük kezd lenni, sóval és borssal ízesítjük, és rápréseljük a fokhagymagerezdeket. Saját levében puhára pároljuk a zöldségeket.
Megszórjuk az aprított petrezselyemzölddel, végül ráöntjük a paradicsomkonzervet is. További néhány percig főzzük, rizzsel önmagában vagy hús mellé köretként tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése