Kókusztejes tápiókapuding

A tápiókapuding vicces egy dolog, tényleg elég fura az állaga, ahogy az ember szétrágja a kis golyókat, amik szinte zselésre főnek. Nem zavaró, inkább tényleg vicces, mint a chiapuding.

Nagyon tápláló és finom, no meg persze egészséges, szóval tessék szeretni. :)

A tányérért köszönet Lantos Judit keramikusnak, a termékei megrendelhetők ITT, és megvásárolhatók a WAMPon! Cuki fa evőeszközöket és dekorszalagokat pedig az Eztettem boltban lehet kapni, nézzetek be!



A recept megjelent a júliusi Kifőztükben is.

Hozzávalók (4 személyre):

200 ml cocomas kókusztejszín
200 ml víz
40 g meru kókuszvirágcukor
1 kezeletlen narancs héja
30 g tápiókagyöngy
gyümölcsök ízlés szerint

A kókusztejszínt összeforraljuk a vízzel, a narancs finomra reszelt héjával és a kókuszvirágcukorral. Mérsékeljük a lángot, és hozzáadjuk a tápiókagyöngyöt. Gyakori keverés mellett 15 percig főzzük. Az elkészült pudingot poharakba adagoljuk, kihűtjük, és gyümölccsel tálaljuk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések