Fasírtgolyók
Villámgyors kis fasírtgolyók, amiket nyugodtan fagyaszthatunk is, ha elkészültek. Nagyszerű bulikaja, de szendvicsbe, kiránduláshoz vagy piknikhez is szuper.
Megjelent a Kifőztükben is.
A kiegészítőkért köszönet Lantos Judit keramikusnak, a termékei megrendelhetők ITT, és megvásárolhatók a WAMPon!
Enyhén
nedves kézzel kis golyókat formázunk, meghempergetjük kevés zsemlemorzsában,
forró olajban néhány perc alatt kisütjük. Papírtörlőre szedjük.
A nyers masszát én nem kóstolom meg, de ha kisütünk az elején egyet-kettőt, kóstoljuk meg, és akkor még tudjuk sózni.
Megjelent a Kifőztükben is.
A kiegészítőkért köszönet Lantos Judit keramikusnak, a termékei megrendelhetők ITT, és megvásárolhatók a WAMPon!
Hozzávalók:
500 g darált hús (lehet csirke, pulyka vagy sertés)
2 tojás
2 zsemle
1 hagyma
4 gerezd fokhagyma
só, bors, majoranna
olaj vagy kókuszzsír a sütéshez
A késes robotgépben megdarált zsemléket
a darált húshoz adjuk, fűszerezzük, jól összedolgozzuk. Hozzáütjük
a tojásokat, beletesszük a nagyon finomra aprított hagymát és az
összezúzott fokhagymát. Kézzel
összegyúrjuk. Ha túl lágy lenne, korrigálhatjuk egy kis zsemlemorzsával.
(Akkor lesz a legjobb az állaga, ha néhány órára hűtőbe tesszük.)
A nyers masszát én nem kóstolom meg, de ha kisütünk az elején egyet-kettőt, kóstoljuk meg, és akkor még tudjuk sózni.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése