Epres muffin
Tavaly szeptemberi, valójában isteni, édes szamócával készült muffin, de oda se neki, apróbb szemű eperrel ugyanolyan jó lesz.
A recept megjelent a májusi Kifőztükben is.
A kiegészítőkért köszönet Lantos Judit keramikusnak, a termékei megrendelhetők ITT, és megvásárolhatók a WAMPon!
Hozzávalók (6 darabhoz):
100 g liszt
1 teáskanál sütőpor
50 g cukor
100 g puha vaj
2 tojás
100 g eper
1 kezeletlen citrom héja
A tojásokat kikeverjük a cukorral, a puha vajjal és a finomra reszelt citromhéjjal. Beleszitáljuk a sütőporos lisztet, hozzáadjuk a feldarabolt epret, és néhány mozdulattal összeforgatjuk. A papírkapszlikat 2/3-ig töltjük a masszával, és 170 fokra előmelegített sütőben 17-18 perc alatt készre sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.
A recept megjelent a májusi Kifőztükben is.
A kiegészítőkért köszönet Lantos Judit keramikusnak, a termékei megrendelhetők ITT, és megvásárolhatók a WAMPon!
Hozzávalók (6 darabhoz):
100 g liszt
1 teáskanál sütőpor
50 g cukor
100 g puha vaj
2 tojás
100 g eper
1 kezeletlen citrom héja
A tojásokat kikeverjük a cukorral, a puha vajjal és a finomra reszelt citromhéjjal. Beleszitáljuk a sütőporos lisztet, hozzáadjuk a feldarabolt epret, és néhány mozdulattal összeforgatjuk. A papírkapszlikat 2/3-ig töltjük a masszával, és 170 fokra előmelegített sütőben 17-18 perc alatt készre sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.
A vaj mennyisége 10 g, csak ennyi?
VálaszTörlés