Datolyás szaloncukor
No kérem, most aztán már tényleg bele kell húzni a karácsonyi készülődésbe. A blog is lassan felveszi a fonalat.
Először is is egy nagyon egyszerű szaloncukrot hoztam. A gyerekek csoki nélkül is nagyon szerették, de a becsokizott verzió sem maradt meg.
A receptek megjelentek a decemberi Kifőztükben is.
Csinos csomagolóanyagokat az eztettem boltban találtok!
Hozzávalók (20 darabhoz):
150 g datolya (magozva mérve)
50 g mazsola
50 g őrölt mandula
200 g tejcsokoládé
2 g porított kakaóvaj
A datolyát és a mazsolát késes aprítóban addig daráljuk, amíg viszonylag egynemű masszát kapunk. Belegyúrjuk az őrölt mandulát, kis darabokat csípünk le belőle, amikből hengereket formázunk. Egy órára hűtőbe tesszük.
A csokoládét vízgőz fölött 40 fokosra melegítjük, ügyelve arra, hogy a tál a vízzel ne érintkezzen. Ha elértük a kívánt hőmérsékletet, levesszük az edényt a lábasról, megtöröljük az alját. Folyamatos keverés mellett 33 fokig hűtjük, ekkor adjuk hozzá a kakaóvajat, 30 fokig tovább hűtjük.
A szaloncukrokat villával a csokoládéba mártjuk, lecsepegtetjük a felesleget, majd óvatosan sütőpapírral bélelt tálcára helyezzük őket. A csokoládéburkot szobahőmérsékleten hagyjuk megszilárdulni.
Tipp: a kész szaloncukor légmentesen záródó dobozban viszonylag hosszú ideig eláll, de ha előre elkészítjük, a biztonság kedvéért hűtőben tarthatjuk.
További szaloncukrok a blogon:
Először is is egy nagyon egyszerű szaloncukrot hoztam. A gyerekek csoki nélkül is nagyon szerették, de a becsokizott verzió sem maradt meg.
A receptek megjelentek a decemberi Kifőztükben is.
Hozzávalók (20 darabhoz):
150 g datolya (magozva mérve)
50 g mazsola
50 g őrölt mandula
200 g tejcsokoládé
2 g porított kakaóvaj
A datolyát és a mazsolát késes aprítóban addig daráljuk, amíg viszonylag egynemű masszát kapunk. Belegyúrjuk az őrölt mandulát, kis darabokat csípünk le belőle, amikből hengereket formázunk. Egy órára hűtőbe tesszük.
A csokoládét vízgőz fölött 40 fokosra melegítjük, ügyelve arra, hogy a tál a vízzel ne érintkezzen. Ha elértük a kívánt hőmérsékletet, levesszük az edényt a lábasról, megtöröljük az alját. Folyamatos keverés mellett 33 fokig hűtjük, ekkor adjuk hozzá a kakaóvajat, 30 fokig tovább hűtjük.
A szaloncukrokat villával a csokoládéba mártjuk, lecsepegtetjük a felesleget, majd óvatosan sütőpapírral bélelt tálcára helyezzük őket. A csokoládéburkot szobahőmérsékleten hagyjuk megszilárdulni.
Tipp: a kész szaloncukor légmentesen záródó dobozban viszonylag hosszú ideig eláll, de ha előre elkészítjük, a biztonság kedvéért hűtőben tarthatjuk.
További szaloncukrok a blogon:
Megjegyzések
Megjegyzés küldése