2012. december 13., csütörtök

Marcipán tallérok

Pikk-pakk összedobható gasztroajándék marcipánrajongóknak. Alig kell hozzá néhány dolog, ha akarjátok, szaloncukor is készíthető belőle.


Hozzávalók (kb. 25 db-hoz):

200 g marcipán
kb. 100-150 g étcsokoládé
1% porított kakaóvaj
25 szem egész natúr vagy cukrozott mandula

A marcipánt két sütőpapír között kb. 1 cm vastagságúra nyújtom, 2,5 cm-es átmérőjű pogácsaszaggatóval (vagy bármilyen mini kekszkiszúróval) kiszaggatom a tallérokat.

A csokoládét temperálom a kakaóvajjal, majd minden tallért megmártok benne, jól lecsepegtetem, sütőpapírra teszem őket és egy szem mandulát helyezek a közepére. Szobahőmérsékleten hagyom megdermedni a burkot. (Mártás közben folyamatosan ellenőrizzük a hőmérsékletet, a csokoládé maradjon 31-32 fok között, ha kicsit hűl, tegyük vissza kicsit a vízgőz fölé és keverjük át.)

Ha nem szeretnétek csokoládéba mártani a marcipánt, válasszátok az egyszerűbb megoldást, legyen előle marcipánburgonya.

4 megjegyzés: